Έμφαση στην ασφάλεια και μικρότερες οθόνες για τα μελλοντικά εσωτερικά της Hyundai.

Έμφαση στην ασφάλεια και μικρότερες οθόνες για τα μελλοντικά εσωτερικά της Hyundai.

Το εσωτερικό είναι ο χώρος που περνάμε την συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου της συμβίωσης με το αυτοκίνητο μας και θεωρώ ότι δεν του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Εστιάζουμε στην εξωτερική εμφάνιση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά που μην με παρεξηγείς, είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που η σημασία και η επίδραση που έχει το εσωτερικό στην καθημερινότητα μας υποβαθμίζεται. Τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα, από τότε που η Tesla έκανε μόδα τις τεράστιες οθόνες, οι καμπίνες των αυτοκινήτων μας μειώνονται στο πλήθος των οθονών και το μέγεθος τους ενώ στοιχεία όπως η εργονομία, η ασφάλεια και έως έναν βαθμό το design, έχουν πάει περίπατο. Η Hyundai θέλει να επαναφέρει την συζήτηση στο σωστό επίπεδο και με τη νέα  γενιά των εσωτερικών της, προγραμματισμένη να λανσαριστεί κάποια στιγμή εντός του 2026, σκοπεύει να ενσωματώσει πολλές αλλαγές.

Καταρχάς, θα κληθεί να βρει την δική της απάντηση στην ερώτηση “πόσο μεγάλη πρέπει να είναι μία οθόνη;”. Βλέπεις, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας συνδεσιμότητας και τα software-defined οχήματα “σέρνουν” τους κατασκευαστές σε μία νέα εποχή και γι’ αυτό η Hyundai/Kia αποφάσισε να συνεργαστεί με την Samsung Electronics δημιουργώντας ένα οργανικό σύστημα το οποίο δεν θα υστερεί σε τεχνολογία αλλά παράλληλα, θα ενσωματώνει τις αξίες και την φιλοσοφία της εταιρίας. Όσον αφορά στο μέγεθος της οθόνης ή των οθονών για παράδειγμα, από την μία είναι θέμα ασφάλειας καθώς πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση και να είναι ευανάγνωστες και εύχρηστες αλλά από την άλλη, δεν είναι επιτρεπτό να αποτελούν το επίκεντρο της καμπίνας.

Το όραμα για την επόμενη γενιά των εσωτερικών μας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να κρατήσουμε τα μάτια του οδηγού στον δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δηλώνει ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Hyundai, Simon Loasby. Το υψηλόβαθμο στέλεχος συνέχισε λέγοντας ότι η κεντρική οθόνη είναι ένας ακόμα περισπασμός οπότε όλες οι λειτουργίες και οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τον οδηγό θα πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμες. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν φυσικά χειριστήρια τότε αυτό θα συμβεί – η Hyundai τοποθετεί την ασφάλεια υψηλότερα από την αισθητική ή αν προτιμάς, την ψευδαίσθηση τεχνολογίας και design που παρέχει μία μεγάλη οθόνη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο προϊστάμενος του Loasby, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, Luc Donckerwolke βλέπει για το μέλλον την μείωση του μεγέθους των οθονών και μία επιστροφή στην αναλογική αλληλεπίδραση. Είναι θέμα ασφάλειας και εργονομίας πρωτίστως, ενώ ως… γεροντόμυαλος, θα σχολιάσω ότι η αναλογικότητα που εκφράζεται μέσα από τα φυσικά χειριστήρια ήταν και παράγοντας διαφοροποίησης ανάμεσα στους κατασκευαστές και τα διάφορα μοντέλα – τόσο σε επίπεδο αισθητικής, όσο και ποιότητας. Η υλοποίηση της νέας φιλοσοφίας απαιτεί περισσότερα από την Hyundai αλλά ταυτόχρονα, προσφέρει περισσότερα και στον πελάτη-χρήστη, οπότε ας περιμένουμε έναν χρόνο περίπου για να δούμε τι ετοιμάζει η κορεατική μάρκα.

Prev Post Festival Μεταχειρισμένων Citroen – Για πραγματικές ευκαιρίες
Next Post Η Isuzu δείχνει πώς γίνονται τα σωστά restomods!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook