Τα τρία ορόσημα της Opel για το 2024

Τα τρία ορόσημα της Opel για το 2024

Πλησιάζουμε με ταχύτατο ρυθμό προς το τέλος του 2023 και οι εταιρίες αρχίζουν ήδη να κάνουν τα περιβόητα… “resolutions” για το νέο έτους. Θέτουν τους στόχους τους και τσεκάρουν τις λίστες με τα πιο σημαντικά ορόσημα του 2024 και η Opel είναι η πρώτη που ανακοινώνει τη λίστα της ώστε να έχουμε μία εικόνα, έστω και χωρίς πολλές λεπτομέρειες καθώς όσο προχωράει ο καιρός τόσο η λίστα θα μεγαλώνει, του τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Για την γερμανική εταιρία λοιπόν, το 2024 θα είναι μία εορταστική χρονιά.

Η Opel γιορτάζει 125 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων. Η εταιρία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1862 από τον Adam Opel αλλά τα πρώτα 37 χρόνια της ζωής της δεν είχε να κάνει με αυτοκίνητα. Είχε να κάνει με ραπτομηχανές σε πρώτη φάση και αργότερα, με τα χαρακτηριστικά “penny-farthing” ποδήλατα, με την Opel να πρωτοστατεί και στις δύο αγορές μέχρι τον θάνατο του Opel το 1895. Το πρώτο αυτοκίνητο, το “Patent Motor Car”, κύλισε τις ρόδες του στην πρώιμη γραμμή παραγωγής της μάρκας το 1899, αφού η χήρα του Adam Opel και οι δύο γιοι του συνεργάστηκαν με τον Friedrich Lutzmann. Η συνεργασία δεν κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια αλλά σηματοδότησε την αρχή. Την δεκαετία του ’20, η Opel έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων από την Γερμανία που ενσωμάτωσε μία σύγχρονη, για την εποχή, γραμμή μαζικής παραγωγής στο εργοστάσιο της και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, η εταιρία είχε ένα μερίδιο της τάξης του 37.5% στην γερμανική αγορά και ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων της χώρας. Περίπου την ίδια εποχή εξαγοράστηκε από την General Motors, ακολούθησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και ξεκίνησε η σύγχρονη ιστορία της γερμανικής μάρκας.

Το 2024, η Opel ως μέρος του ομίλου Stellantis πλέον, θα προσφέρει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο της ενώ ο διάδοχος του Crossland και το ολοκαίνουριο Grandland, αμφότερα διαθέσιμα και ως αμιγώς ηλεκτρικά με μπαταρίες, θα κλείσουν τα τελευταία κενά στην γκάμα των EV της εταιρίας. Με λίγα λόγια, η Opel συνεχίζει με αποφασιστικό και οργανωμένο τρόπο την πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας όχι μόνο τα δικά της μέσα, καθώς το νέο Grandland θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Eisenach που εκσυγχρονίζεται έπειτα από μία επένδυση 130 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αυτά που της παρέχει η Stellantis με το επερχόμενο μοντέλο να βασίζεται στην προηγμένη STLA Medium αρχιτεκτονική. Καθίστε αναπαυτικά λοιπόν, καθώς το 2024 θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά και τα ορόσημα που παρουσιάζονται σήμερα είναι μονάχα η αρχή…

Prev Post Αυτή είναι η ακριβότερη Ferrari όλων των εποχών!
Next Post Citroen – σε δυνατούς ρυθμούς Black Friday
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook