Στις 17 Οκτωβρίου το Citroen e-C3!

Στις 17 Οκτωβρίου το Citroen e-C3!

Η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της καθώς η Citroen ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό supermini της θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 17 Οκτωβρίου και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά, σε προσιτή για τα σημερινά δεδομένα και σίγουρα άκρως ανταγωνιστική, τιμή. Τα teasers που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα αποκαλύπτουν ελάχιστα αλλά από αυτά που βλέπουμε, το νέο e-C3 θα είναι ένα μοντέλο που δεν φοβάται να είναι διαφορετικό.

Οι διαστάσεις του αναμένεται να είναι πάρα πολύ κοντά στο απερχόμενο, θερμικό C3 και πιθανότατα θα μοιράζεται αρκετά κοινά με το Νέο C3 που κυκλοφορεί ήδη στην Ινδία και τη Ν. Αμερική. Επειδή ως αγορές αυτές είναι πάρα πολύ διαφορετικές από την ευρωπαϊκή όμως, περιμένουμε να διαφοροποιείται αισθητά από τον μακρινό συγγενή του τόσο σε επίπεδο design, όσο και μηχανικά. Όσον αφορά στα μηχανικά, θα μάθουμε σε μερικές ημέρες αν η Citroen σκοπεύει να διατηρήσει την διαμόρφωση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα 57 ίππων και 143 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 29.2 kWh ή αν θέλει να προσφέρει στο ευρωπαϊκό κοινό της κάτι περισσότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η οδική συμπεριφορά του e-C3, το ραφινάρισμα του, η ποιότητα κύλισης κ.ά. λεπτομέρειες του χαρακτήρα του στον δρόμο δεν θα είναι ίδια με αυτά του “ξένου” Νέου C3.

Όσον αφορά στο design, τα teasers δείχνουν ένα μοντέλο του οποίου ο σχεδιασμός έχει επηρεαστεί από το Oli Concept και ταυτόχρονα, ένα μοντέλο που η ίδια η Citroen χαρακτηρίζει “μικρό hatchback με SUV στοιχεία”. Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η απόσταση από το έδαφος δείχνει κάπως αυξημένη ενώ δεν αποκλείεται αυτές οι crossover επιρροές να φέρουν και κάποια πλαστικά προστατευτικά σε διάφορα σημεία του αμαξώματος. Από εκεί και πέρα, η Citroen πιστεύει πολύ στην απλότητα όχι μόνο του ίδιου του αυτοκινήτου αλλά και των επιλογών που προσφέρει οπότε η λογική λέει ότι θα δούμε μία αρκετά απλουστευμένη γκάμα που όχι μόνο θα κάνει την ζωή του αγοραστή ευκολότερη αλλά θα έχει και οφέλη στην παραγωγή και κατά συνέπεια, στην τιμή. Γιατί η Citroen θα ήθελε ιδανικά να λανσάρει το e-C3 σε μία τιμή κοντά ή κάτω από τα €25.000, οπότε θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε τι θα προσφέρει.

Prev Post Η νέα BMW X2 θα εκτελεί και καθήκοντα… X4!
Next Post Kia Concept EV4 – Σύμβολο καινοτομίας!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook