Ξεκινά στη Γερμανία η παραγωγή του ηλεκτρικού MINI Countryman!

Ξεκινά στη Γερμανία η παραγωγή του ηλεκτρικού MINI Countryman!

Το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της Mini ξεκινά το 2023 με το νέο Countryman μεταξύ άλλων, στο εργοστάσιο του BMW Group στην Λειψία της Γερμανίας. Το νέο Countryman που σημειωτέον, θα είναι διαθέσιμο τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρια σύνολα, θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mini που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του Group στη Λειψία που είναι από τις πλέον μοντέρνες και βιώσιμες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο όντας το πρότυπο της γερμανικής εταιρίας για τη δημιουργία ενός “πράσινου εργοστασίου”.

Η Mini δεν αποκαλύπτει πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο που θα μοιράζεται την ίδια γραμμή παραγωγής με τις BMW 1 Series, 2 Series Gran Coupe και 2 Series Active Tourer αλλά έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά φωτογραφιών ενός καμουφλαρισμένου Countryman που κι αυτό, δεν μας επιτρέπει να δούμε οτιδήποτε περισσότερο από το μέγεθος και τις αναλογίες του νέου μοντέλου. Το μόνο που αναφέρει σχετικά η αγγλική μάρκα είναι πως η επίπεδη μπαταρία υψηλής τάσεως και το επίσης επίπεδο πάτωμα “θα προσφέρουν επιπλέον χώρους και ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο μέλλον”. Αυτό που ξέρουμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο στο παρελθόν είναι πως οι διαφορές ανάμεσα στο θερμικό Countryman και το αμιγώς ηλεκτρικό θα είναι ελάχιστες και θα περιορίζονται στην ελαφρώς ανασχεδιασμένη, απλούστερη λόγω της έλλειψης αεραγωγών και πιο αεροδυναμική μάσκα και στις αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος. Αντίστοιχα, στην καμπίνα οι δύο εκφάνσεις του Countryman θα διαφοροποιούνται πιθανότατα στις προβολές του πίνακα οργάνων και του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Φήμες πάντως αναφέρουν πως το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Mini Countryman θα μοιράζεται το ίδιο κινητήριο σύνολο με την BMW iX1 που σημαίνει ότι θα εξοπλίζεται με ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων 313 ίππων και μία μπαταρία 64.7 kWh.

Μία μπαταρία που αξίζει να σημειώσουμε πως παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο, με το BMW Group να έχει ήδη προγραμματίσει την επέκταση των γραμμών παραγωγής που αφιερώνει στην παραγωγή εξαρτημάτων για τα αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα χάρη σε μία επένδυση της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως και να έχει, το νέο Mini Countryman φαίνεται έτοιμο, οπότε σύντομα θα έχουμε νεότερα τόσο όσον αφορά στις φωτογραφίες όσο και στις υπόλοιπες πληροφορίες.

Prev Post Ευρώπη 2035 – Η Γερμανία ζητά εξαίρεση των βιώσιμων καυσίμων!
Next Post Ford – Και μεγαλύτερη αυτονομία και πιο ζεστοί οι επιβάτες
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook