Renault Clio – Διαθέσιμη και στη χώρα μας η ανανεωμένη του έκδοση

Renault Clio – Διαθέσιμη και στη χώρα μας η ανανεωμένη του έκδοση

Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με 16 εκ. πωλήσεις! Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault. Το σύγχρονο στυλ του είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και όμορφο, ενώ το κομψό και ξεχωριστό εσωτερικό του εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Το νέο εμπρός μέρος αντανακλά δυναμισμό & σφρίγος, η φωτιστική υπογραφή είναι εντελώς ανανεωμένη και αντικατοπτρίζει την νέα εταιρική ταυτότητα της Renault.  Οι νέες εντυπωσιακές και έντονες σχεδιαστικές γραμμές χαρίζουν στο νέο Clio μία πιο τολμηρή προσωπικότητα, καθιστώντας το ένα ακόμα πιο ζωντανό ‘status symbol’. Το νέο Clio διαθέτει επίσης αναβαθμισμένη τεχνολογία, καθώς, πλέον, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων σε όλες τις εκδόσεις του. Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής, επιτάσσει πλήθος επιλογών σε συστήματα κίνησης, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει τη διαμόρφωση που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του.

Το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας, προσθέτει εκφραστικότητα. Αυτή η ανανέωση αποτυπώνει τον στόχο της μάρκας να κατασκευάσει πιο μοντέρνα, πιο διακριτικά και πιο βιώσιμα αυτοκίνητα για τη ζωή, βασισμένα στις διαχρονικές αξίες της. Η νέα φωτιστική υπογραφή – που θα υιοθετηθεί από όλα τα μοντέλα της Renault στο μέλλον – συνδυάζεται με το νέο στυλ, αντικατοπτρίζοντας δύο από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου: την ακρίβεια και την προσωπικότητα. Αναβαθμισμένο εμφανίζεται και το εσωτερικό του: οι νέες ταπετσαρίες και τα νέα υλικά βιολογικής προέλευσης, το καθιστούν σύγχρονο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της ποιότητας, αλλά και την εμπειρία στο εσωτερικό. Η έκδοση esprit Alpine είναι σπορ και ταυτόχρονα ‘αριστοκρατική’, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ είναι και αυτή που εκφράζει καλύτερα τη νέα εποχή Clio.

Το μπροστινό μέρος του νέου Clio είναι πλήρως ανασχεδιασμένο: οι σμιλευμένες, έντονες και εντυπωσιακές γραμμές γύρω από τη γρίλια, αναδύουν μία πιο μοντέρνα αύρα. Η φαρδύτερη κυψελωτή γρίλια αντανακλά μια αίσθηση δυναμισμού. Το πλήθος των αισθητικών εφέ αντικατοπτρίζει τη ριζική ανανέωση της σχεδίασης του νέου Clio, προσθέτοντας την απαραίτητη γοητεία. Το λογότυπο Nouvel’R από σατινέ βουρτσισμένο αλουμίνιο, στο μπροστινό μέρος, αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά της μάρκας. Η γεωμετρία του είναι απλή, ουσιαστική, αλλά και διαχρονική. Η συνύπαρξη των δύο διαμαντιών και το οπτικό αποτέλεσμα, προσθέτουν μια αίσθηση ένωσης και συνεχούς κίνησης. Αυτό το λογότυπο αναδύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ταυτότητα του νέου Clio.

Το νέο Clio υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα “Nouvelle Vague” της Renault, ενώ διαθέτει τη νέα φωτιστική υπογραφή στο εμπρός του μέρος, η οποία εμπνέεται από το λογότυπο: τα LED φώτα ημέρας στις δύο άκρες σχηματίζουν το πάνω μέρος του ρόμβου. Τα λεπτά full-LED φωτιστικά σώματα, που περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις, αναδεικνύουν την ακρίβεια και την τεχνογνωσία της κατασκευής, χαρίζοντας ακόμα περισσότερο δυναμισμό στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Παράλληλα, είναι πιο συμπαγή και συνδυάζουν έως και πέντε high tech δέσμες (αντί για τις τρεις παλιότερα), που προσαρμόζουν αυτόματα την κατανομή του φωτισμού μεταξύ των προβολέων και των φώτων πορείας.

Η εμπειρία στο εσωτερικό του νέου Clio είναι τώρα πιο αναβαθμισμένη, καθώς η καμπίνα επιβατών είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα, αντικρύζει πιο ευγενή και βιώσιμα υλικά και αντιλαμβάνεται αμέσως το άλμα που έχει συντελεστεί στον τομέα της ποιότητας. Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, προσφέροντας ένα μοναδικό επίπεδο άνεσης σε όλους. Όλη η τεχνολογία υπάρχει για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, και συνδυάζεται με μία πληθώρα δικτυωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, που βοηθούν τον οδηγό και τους επιβάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ταξίδι.

Για πρώτη φορά το νέο Clio είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση esprit Alpine.

Η μπροστινή γρίλια αντανακλά τη σπορτίβ πλευρά και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του νέου Clio. Η κατεργασία της έχει γίνει με θερμοκόλληση και ο τόνος της βαφής αλλάζει από σκούρο στο κέντρο, σε γυαλιστερό ασημί όσο πλησιάζει προς τα άκρα, με αποτέλεσμα να προσθέτει βάθος και δυναμισμό στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου. Η έκδοση esprit Alpine πατάει σε ζάντες αλουμινίου 17’’ που αντικατοπτρίζουν το DNA της Alpine: κατεργασμένες με κοπή διαμαντιού, σε απόχρωση μαύρο και ανοιχτό γκρι, με μπλε ή μαύρο καπάκι στην πλήμνη (ανάλογα με το χρώμα του αμαξώματος), συντελούν στη δημιουργία της δυναμικής, εκλεπτυσμένης και τεχνολογικά προηγμένης εικόνας του αυτοκινήτου. Το λογότυπο Clio στο πίσω μέρος είναι σε χρώμα σκούρο γυαλιστερό μαύρο. Το εσωτερικό design είναι και αυτό αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη έκδοση. Το σχήμα των καθισμάτων φροντίζει για την άριστη πλευρική στήριξη του σώματος, ενώ εξασφαλίζει και το ιδανικό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες.

Οι μπλε εμφανείς ραφές και η στάμπα με το γράμμα “A” της Alpine ψηλά στην πλάτη του καθίσματος, ολοκληρώνουν την εικόνα. Στην εξωτερική πλευρά της πλάτης των καθισμάτων διακρίνει κανείς μία λιτή ετικέτα με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.Τα καθίσματα του νέου Clio esprit Alpine είναι επίσης κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά. Το τιμόνι σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Alpine: η κόκκινη, λευκή και μπλε διπλή ραφή, το διάτρητο υλικό και το βαθύ γυαλιστερό μαύρο φόντο με το σήμα σε απόχρωση Ice Black στο κέντρο, προκαλούν όποιον κάθεται στη θέση του οδηγού να βάλει μπροστά τον κινητήρα. Το ταμπλό διαθέτει επίσης κεντημένη γαλλική σημαία, οι ζώνες ασφαλείας εμπρός και πίσω έχουν χαρακτηριστικό μπλε γαζί (εκτός από τη μεσαία πίσω), τα πεντάλ είναι αλουμινένια και τα μαρσπιέ των μπροστινών θυρών είναι αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση.

Από την πρώτη του γενιά, το Clio ήταν ένα μοντέλο που διέθετε την πιο πλήρη γκάμα κινητήρα στην κατηγορία του, με επιλογές που πάντα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της εποχής τους. Το νέο Clio διαθέτει μια γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές – βενζίνη, diesel και βενζίνη/LPG – καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του. Η Renault ξεκίνησε να τοποθετεί στα μοντέλα της τον κινητήρα τεχνολογίας E-Tech full hybrid  – συμπεριλαμβανομένου και του Clio – από το 2020. Η full hybrid τεχνολογία E-Tech περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες, καθώς και τεχνογνωσία που έχει συγκεντρώσει η Renault από τις πίστες της Formula 1 – ειδικά στον τομέα της ανάκτησης και αναγέννησης ενέργειας. Η σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική του, συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 hp) 1,6 λίτρου, με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Το νέο Clio διατίθεται επίσης και με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα TCe 100 LPG, που καίει βενζίνη και LPG, ενώ το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής . Αυτό το σύστημα διπλού καυσίμου βελτιώνει την απόδοση, ενώ μειώνει την κατανάλωση και περιορίζει τις εκπομπές του CO2 (8% λιγότερο CO2 από έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης). Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 km συνολικά.  Ο diesel κινητήρας των 100 ίππων και των 260 Nm ροπής, είναι ιδανικός για σκληρή χρήση και για εταιρικούς στόλους, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων. Το νέο Clio Blue dCi είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Μπορείτε να το αποκτήσετε από 158 € το μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

Prev Post Διέρρευσε το Volvo EM90
Next Post Νέο Citroen ë-C3 – Το πρώτο ευρωπαϊκό, προσιτό ηλεκτρικό!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook