Πλησιάζει το τέλος για το Ford Fiesta

Πλησιάζει το τέλος για το Ford Fiesta

Στην βιομηχανία αυτοκινήτου δεν χωράνε συναισθηματισμοί και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα προέρχεται από την Ford που στο παρελθόν έχει “σκοτώσει” βαριά ονόματα όπως το Escort, έχει καταργήσει μία ολόκληρη κατηγορία από την γκάμα της “σκοτώνοντας” το Mondeo και αν αληθεύουν οι πληροφορίες, σκοπεύει να “σκοτώσει” και το Fiesta, το δεύτερο μακροβιότερο όνομα μετά το Transit, με ιστορία που ξεκινά το 1976. Έχει επιζήσει την εποχή του downsizing και της μείωσης των εκπομπών ρύπων αλλά η ηλεκτροκίνηση είναι αυτή που τελικά θα του κοστίσει τη ζωή.

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι αρκετά απλά για την περίπτωση του συμπαθούς, μικρού hatchback. Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τους πελάτες να… μεταναστεύουν προς το εξαιρετικά δημοφιλές Puma και η Ford χρειάζεται τον χώρο που καταλαμβάνει το Fiesta στον χάρτη της παραγωγής. Επιπλέον, η ιστορία του μικρού hatchback δεν προβλέπεται να συνεχιστεί με μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όπως έχει ήδη ανακοινώσει πως θα κάνει με το Puma η αμερικανική εταιρία, οπότε το Fiesta απλά υπάρχει, μέχρι να σταματήσει να υπάρχει και αυτό, σύμφωνα με  τα δημοσιεύματα, θα γίνει πιθανώς εντός του 2023 με την ανακοίνωση της Ford να αναμένεται πολύ σύντομα.

Επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας και κατά συνέπεια, εξετάζουμε το portfolio σε συνάρτηση με την στρατηγική  μας. Δεν σχολιάζουμε εικασίες και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες τους ερχόμενους μήνες.

Δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα δημοσιεύματα. Η περίπτωση του Ford Fiesta μοιάζει πολύ δύσκολη πάντως.

Prev Post Η Audi επιλέγει τη Sauber ως στρατηγικό συνεργάτη για την είσοδο στη Formula 1
Next Post Opel Grandland GSe – Ένα υβριδικό SUV επιδόσεων
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook