MINI Cooper SE – Αμιγώς ηλεκτρικό

MINI Cooper SE – Αμιγώς ηλεκτρικό

Ενσαρκώνοντας τη φιλοσοφία ενός οχήματος που προσφέρει στους επιβάτες όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους στο εσωτερικό σε συνδυασμό με compact εξωτερικές διαστάσεις, η MINI έφερε την επανάσταση στην ατομική μετακίνηση πριν από 64 χρόνια. Από τότε, η μάρκα έχει επικεντρωθεί στην προσφορά της μέγιστης διασκεδαστικής οδήγησης με ελάχιστο αποτύπωμα. Με κύρια χαρακτηριστικά μία σύγχρονη, ψηφιακή και αλάνθαστη σχεδίαση, το νέο MINI Cooper SE συνδυάζει τις καινοτόμες τεχνολογίες με το παραδοσιακό DNA ενός MINI. Στην πέμπτη γενιά μοντέλων του τρίθυρου MINI, προσφέρει έναν νέο κόσμο ψηφιακών εμπειριών στο εσωτερικό, αλλά και σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης για την κινητικότητα του μέλλοντος.

mini cooper se piso
Με ισχύ 160 kW/218 hp και μέγιστη ροπή 330 Nm, το MINI Cooper SE επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα.
Η μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος επιτρέπει αυτονομία 402 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η εξαιρετικά δυναμική οδήγηση βασίζεται στο ελαφρώς αυξημένο πλάτος του μετατροχίου καθώς και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο. Με ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα έως 95 kW, μόλις 30 λεπτά είναι αρκετά για τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80%. Ο πελάτης μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία φόρτισης ανά πάσα στιγμή με απλές και κατανοητές ρυθμίσεις και να τις προβάλλει εύκολα μέσω της εφαρμογής MINI App.

mini cooper se esoteriko

Οι εμβληματικοί στρογγυλοί προβολείς, μαζί με τη νέας σχεδίασης οκταγωνική μάσκα, καθορίζουν το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE. Οι προβολείς LED με τις προαιρετικές φωτεινές υπογραφές τονίζουν τον χαρακτήρα του οχήματος και ενισχύουν την προσωπικότητά του. Τα διαφορετικά light modes (φωτιστικά μοτίβα) ξεκινούν και τελειώνουν με ένα ειδικά ενορχηστρωμένο animation καλωσορίσματος ή αποχαιρετισμού.

mini cooper se plaino

 

Στην compact σιλουέτα είναι αναγνωρίσιμες οι χαρακτηριστικές αναλογίες MINI, όπως οι κοντοί πρόβολοι και ένα κοντό καπό που έρχονται σε αντίθεση με το μακρύ μεταξόνιο. Αυτή η συναρπαστική εμφάνιση κάνει το MINI Cooper SE να ξεχωρίζει στην αστική ζούγκλα με κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και μία σύγχρονη αισθητική. Η νέα, μοντέρνα σχεδίαση MINI δίνει το παρών και στις απέριττες επιφάνειες του πίσω τμήματος με τα χωνευτά πίσω φώτα.

mini cooper se logotipo

Η λιτή σχεδιαστική φιλοσοφία από την οποία απουσιάζει κάθε τι περιττό χαρίζει στο νέο MINI Cooper SE μία ισχυρή παρουσία και επιπλέον δυναμισμό, σε συνδυασμό με πρόσθετη αποδοτικότητα. Χάρη στις περαιτέρω βελτιστοποιημένες αεροδυναμικές ιδιότητες, το όχημα προτάσσει έναν συντελεστή οπισθέλκουσας με τιμή cW 0,28. Το νέο μινιμαλιστικό εσωτερικό του MINI Cooper SE εντυπωσιάζει με τα ψηφιακά, καθηλωτικά και φιλικά προς τον χρήστη χαρακτηριστικά του. Λιγότερα εξαρτήματα, τα οποία είναι έξυπνα σχεδιασμένα και εφαρμόζονται με υψηλά πρότυπα, μεταφέρουν με επιτυχία στο παρόν την διάσημη αισθητική του κλασικού Mini. Στο ανόθευτο από πλευράς σχεδίασης εσωτερικό του νέου MINI κυριαρχούν η στρογγυλή οθόνη OLED, η χαρακτηριστική μπάρα με τους διακόπτες δύο θέσεων και το νέας σχεδίασης τιμόνι. Το κυρτό ταμπλό κοσμείται για πρώτη φορά από υφασμάτινες επιφάνειες και συμβάλλει καθοριστικά στην ατμόσφαιρα ευεξίας του νέου MINI Cooper SE.

mini cooper se kathismata

Στο cockpit, η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης θέτει νέα πρότυπα. Το νέο κεντρικό όργανο είναι ταυτόχρονα και το κέντρο εμπειρίας και άνεσης, και στο νέο MINI Cooper SE μεταφέρεται πιο κοντά στον οδηγό για άνετο χειρισμό. Πληθώρα λειτουργιών, όπως η πλοήγηση, η τηλεφωνία και η ψυχαγωγία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Η αλληλεπίδραση μέσω φωνητικού ελέγχου πραγματοποιείται στη στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή ενός animation γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar. Oι τιμές του νέου Mini Cooper SE στη χώρα μας ξεκινούν από τα 37450 Ευρώ. 

mini cooper se piso

 

 

Prev Post Lanzante 911 – Με κινητήρα F1 και old-school χαρακτήρα!
Next Post H ώρα των Τελικών του F1 In Schools Greece 2024
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook