Mercedes E Class & EQE SUV – Ήρθαν στη χώρα μας η νέα E Class και η νέα, αμιγώς ηλεκτρική, πρόταση στα μεγάλα και πολυτελή SUV

Mercedes E Class & EQE SUV – Ήρθαν στη χώρα μας η νέα E Class και η νέα, αμιγώς ηλεκτρική, πρόταση στα μεγάλα και πολυτελή SUV

Η Mercedes παρουσίασε στη χώρα μας την ολοκαίνουρια γενιά της E Class του μεγάλου business sedan της εταιρίας που αποτελεί και μία από τις σημαίες της, καθώς και την ολοκαίνουρια, αμιγώς ηλεκτρική, EQE SUV που αποτελεί μία νέα πρόταση στα μεγάλα και πολυτελή SUV. Για την νέα E Class σας είχαμε ενημερώσει, οπότε εδώ θα ασχοληθούμε κυρίως με την EQE SUV.

Η EQE SUV είναι η πολυμορφική εκδοχή της EQE executive sedan. Διαθέτει επίσης όλες τις βασικές καινοτομίες της EQS ενώ, ταυτόχρονα, είναι πιο δυναμική από την EQS SUV. Η EQE SUV είναι από τα πλέον ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας της, αλλά είναι πιο κόμπακτ από την EQE Sedan και, με μεταξόνιο 3030 χιλιοστών, εννέα εκατοστά κοντύτερη. Οι εξωτερικές της διαστάσεις είναι 4863/1940/1686 χιλιοστά (μήκος/πλάτος/ύψος). Η EQE SUV, το τέταρτο μοντέλο μετά τις EQS & EQE Sedan και την EQS SUV, βασίζεται σε μια εξολοκλήρου ηλεκτρική πλατφόρμα. Με τον αρθρωτό σχεδιασμό του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η EQE SUV μπορεί να προσφέρει μεγάλο εύρος μέγιστης συνολικής απόδοσης ισχύος από 180 kW έως 300 kW. Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, τα ευρωπαϊκά μοντέλα επιτυγχάνουν αυτονομία κατά WLTP άνω των 590 χιλιομέτρων2. Στην EQE SUV, η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία, μπορεί να ενημερώνεται απομακρυσμένα (over-the-air).

Η τρέχουσα γενιά των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες που υποστηρίζουν τον οδηγό. Ο γενικός βασικός εξοπλισμός της EQE SUV περιλαμβάνει το ενεργό σύστημα υποβοήθησης ATTENTION ASSIST, ενεργή υποβοήθηση πέδησης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης ορίων ταχύτητας. Η κατάσταση και δραστηριότητα των συστημάτων εμφανίζονται σε προβολή πλήρους οθόνης στην ένδειξη «Υποβοήθηση» της οθόνης οδηγού. Τα προαιρετικά πακέτα Υποβοήθησης Οδήγησης και Υποβοήθησης Οδήγησης Plus προσφέρουν περισσότερες επιλογές.

Το πλαίσιο της νέας EQE SUV περιλαμβάνει μπροστινή ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων και πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Χάρη στο συγκριτικά κοντό μεταξόνιο 3030 χιλιοστών και την αντίστοιχη ρύθμιση της ανάρτησης, ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο τιμόνι ενός εξαιρετικά ευέλικτου και ευκίνητου αυτοκινήτου ακόμη και με τη βασική διαμόρφωση. Η αερανάρτηση AIRMATIC με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση ADS+ διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Το όχημα μπορεί να ανυψωθεί κατά 30 χιλιοστά προκειμένου να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος. Εκτός από τα προγράμματα ECO, COMFORT, SPORT και INDIVIDUAL του DYNAMIC SELECT, τα μοντέλα EQE SUV με 4MATIC διαθέτουν επίσης το πρόγραμμα OFFROAD για εκτός δρόμου οδήγηση. Προαιρετικά διατίθεται ένα σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα με μέγιστη γωνία διεύθυνσης δέκα μοιρών.

Η EQE SUV διαθέτει μία υπερσύγχρονη θερμική αρχιτεκτονική με αντλία θερμότητας στον βασικό εξοπλισμό. Χάρη σε αυτήν το σύστημα λειτουργεί πολύ αποδοτικά, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (μετατροπέα ισχύος και ηλεκτροκινητήρα) για τη θέρμανση του εσωτερικού χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται δραστικά η κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας για το σύστημα θέρμανσης, αυξάνοντας την αυτονομία. Άλλη μία ευχάριστη και αποτελεσματική λειτουργία είναι ο προκλιματισμός. Το αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών THERMATIC τοποθετείται ως βασικός εξοπλισμός, ενώ το σύστημα THERMOTRONIC τεσσάρων ζωνών προσφέρεται προαιρετικά.

Το νέο, τέταρτο ηχοτοπίο που κάνει το ντεμπούτο του στην EQE SUV ονομάζεται στην «Serene Breeze». Προσφέρει χαλαρό και φυσικό ήχο. Η ολιστική ηχητική ανατροφοδότηση το οχήματος σηματοδοτεί τη μετάβαση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στον ηλεκτρικό κινητήρα δίνοντας στα μοντέλα Mercedes-EQ τον δικό τους ήχο. Διάφορα ηχοτοπία επιτρέπουν την εντελώς εξατομικευμένη ρύθμιση του ήχου. Προαιρετικά, διατίθεται επίσης ένας ήχος οδήγησης για το εσωτερικό του οχήματος, ο οποίος προσαρμόζεται προοδευτικά στο στυλ οδήγησης.

Τιμές στην Ελλάδα

Μοντέλο Ισχύς hp Ισχύς   kW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή (ΑΠΛΤ)
EQE 300 245 180 € 94.980
EQE 350+ 292 215 € 98.580
EQE 350 4MATIC 292 215 € 101.580
EQE 500 4MATIC 408 300 € 109.180
Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC 476 350 € 132.480
Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC 625 460 € 150.330

Prev Post Ford Fiesta – Με πιο εύκολη απόκτηση και 8 χρόνια εγγύηση
Next Post Ο “Εξορκιστής” αποσύρεται με την ισχυρότερη έκδοση!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook