Kia Concept EV3 – συνεχίζει ο εξηλεκτρισμός!

Kia Concept EV3 – συνεχίζει ο εξηλεκτρισμός!

Για την Kia δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο στην πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας της. Στην ετήσια Kia EV Day που λαμβάνει χώρα στη Ν. Κορέα η εταιρία επανέλαβε και επιβεβαίωσε την φιλόδοξη στρατηγική της επί του θέματος και ανακοίνωσε την επιτάχυνση της λεγόμενης “EV επανάστασης” παρουσιάζοντας όχι ένα, αλλά δύο πρωτότυπα που στο προσεχές μέλλον θα προστεθούν στην οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, καθώς και την έκδοση παραγωγής του EV5. Επειδή όμως δεν γίνεται να τα δούμε όλα σε ένα άρθρο, σε αυτό θα εστιάσουμε στο Concept EV3 που αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται να αναδειχθεί το best seller της Kia στην κατηγορία.

Όπως βλέπεις, το Concept EV3 παίρνει τη μορφή ενός compact crossover το οποίο προσφέρει πρακτικότητα, design, τεχνολογία και διασκεδαστική οδική συμπεριφορά στο B-segment. Στον τομέα του design, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά καθώς οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Το Concept EV3, όπως και το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει φυσικά, στηρίζεται στην φιλοσοφία “Opposites United” της κορεατικής εταιρίας και δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα μεγαλύτερα EV5 και EV9. Καταφέρνει να είναι αιχμηρό και ταυτόχρονα στρογγυλεμένο ενώ χαρακτηριστικά όπως η “Tiger face” μάσκα με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, η πλευστή οροφή με την διακριτική κλίση από την μέση και προς τα πίσω, οι θόλοι που “τετραγωνίζονται” χάρη στα πλαστικά προστατευτικά αλλά και το μινιμαλιστικό σε σύγκριση με το υπόλοιπο αμάξωμα πίσω μέρος, δημιουργούν ένα μοντέρνο και ενδιαφέρον σχήμα που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η Kia τολμά στον τομέα του design και καταφέρνει να δημιουργεί μοντέλα με ξεχωριστό χαρακτήρα αλλά και μία ενιαία εταιρική ταυτότητα και το Concept EV3 δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Αν το αμάξωμα είναι σχεδόν έτοιμο να περάσει στην παραγωγή όμως, το ίδιο δεν ισχύει για την καμπίνα που είναι περισσότερο… concept. Εκεί, την παράσταση κλέβει ένα πάνελ που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων στο αριστερό μέρος της και την οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στο δεξί, το τιμόνι με το πολύ ιδιαίτερο τιμόνι και η απουσία οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικό.

Η καμπίνα του Concept EV3 είναι το αποκορύφωμα του μινιμαλισμού αλλά και της ευημερίας χάρη στον απαλό ατμοσφαιρικό φωτισμό, τις μεγάλες καθαρές επιφάνειες αλλά και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που καλύπτουν σχεδόν κάθε εκατοστό του εσωτερικού. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αίσθηση ευρυχωρίας, στην φωτεινότητα της καμπίνας και την εργονομία της, χαρακτηριστικά που εκφράζονται τόσο μέσα από τον κενό χώρο όσο και από την κεντρική κονσόλα που δημιουργεί μία επιφάνεια στο στιλ τραπεζιού και μπορεί να τοποθετηθεί σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις ή το ανακλινόμενο πίσω κάθισμα που είναι εξίσου ευέλικτο και επιτρέπει την φόρτωση ογκωδών αντικειμένων με την αναδίπλωση του.

Το Concept EV3 είναι φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό και παρότι η Kia δεν παρέχει πληροφορίες όσον αφορά στα μηχανικά του, περιμένουμε ότι θα βασίζεται στην E-GMP αρχιτεκτονική του ομίλου. Αυτή είναι ικανή να φιλοξενήσει μπαταρίες διαφορετικών μεγεθών και διάφορες διαμορφώσεις ηλεκτροκινητήρων (δικίνητες ή τετρακίνητες) οπότε δεν τίθεται θέμα επιλογών με την ιπποδύναμη να κυμαίνεται ανάλογα με την έκδοση από τους 200 έως τους 300+ ίππους και δεδομένη την ύπαρξη μίας κορυφαίας “GT” έκδοσης με πιο σπορ χαρακτηριστικά. Οι φήμες λένε ότι το Concept EV3 ή για την ακρίβεια, η έκδοση παραγωγής του, θα περάσει στην παραγωγή πιθανώς ακόμα και μέσα στο επόμενο έτος, οπότε είναι σίγουρο ότι θα έχουμε νεότερα από την Kia σύντομα.

Prev Post Mercedes – Δαυίδ και Γολιάθ θυσιάζονται στον βωμό της ασφάλειας
Next Post BMW Χ2 και iX2 – Παρουσιάστηκαν στην χώρα μας και ανακοινώθηκαν και οι τιμές τους
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook