Jeep Renegade 2.0 MjTD 140PS 4×4. H σωστή επιλογή

Jeep Renegade 2.0 MjTD 140PS 4×4. H σωστή επιλογή

Όταν το επώνυμό σου έχει χαρακτηρίσει μία ολόκληρη κατηγορία (Jeep) και το όνομά σου (Renegade) έχει συνδυαστεί με σκληροτράχηλες εκτός δρόμου καταστάσεις, τότε η κληρονομία που κουβαλάς είναι βαριά και οφείλεις όχι απλώς να τη διατηρήσεις, αλλά να την πας και ένα βήμα παραπέρα. Βέβαια οι επιταγές των καιρών, μπορεί να ανάγκασαν την εταιρία να δημιουργήσει και δικίνητες εκδόσεις του μοντέλου, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πολλοί θέλουν μόνο το όνομα αδιαφορώντας για τη χάρη, ωστόσο στη συνείδησή μας όταν πρόκειται για να οδηγήσουμε και να δοκιμάσουμε ένα Jeep, η τετρακίνηση είναι κάτι το αυτονόητο.

To εμπρός του μέρος είναι πολύ χαρακτηριστικό

 

Η λάσπη, το χιόνι, η άμμος τα ποτάμια είναι το ζητούμενο καθώς δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που η χαρά και η απόλαυση της οδήγησης δεν κρύβεται πίσω από τα εκατοντάδες άλογα μίας σπόρ κατασκευής, αλλά στην αναζήτηση της ιδανικής εκτός δρόμου διαδρομής και κατάστασής, με τη συντροφιά ενός γνήσιου οχήματος. Έχοντας οδηγήσει όλες τις άλλες εκδόσεις του Renegade, από τη σκληροπυρηνική Trailhawk μέχρι τη δικίνητη αυτόματη με τον 1600 πετρελαιοκινητήρα όπως και τη τετρακίνητη με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτρων, ήρθε η ώρα να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του δίλιτρου πετρελαιοκίνητου και φυσικά τετρακίνητου Renegade με τους 140 ίππους και να ολοκληρώσουμε την άποψή μας για το μοντέλο που δικαίως αναγέννησε τη Jeep και σημείωσε μία πολύ επιτυχημένη εμπορική πορεία.

Λογικές και συμμαζεμένες οι διαστάσεις του

Ξεχωρίζει από μακριά

To πρώτο πράγμα που οφείλει να σε χαρακτηρίζει ως γνήσιο Jeep είναι η σχεδιαστική σου ταυτότητα, καθώς τα χαρακτηριστικά εκείνα που έκαναν τη μάρκα αγαπητή σε ολόκληρο το κόσμο οφείλουν να διατηρηθούν αναλλοίωτα, όσο και αν οι εποχές επιθυμούν το αντίθετο. Και φυσικά ένα από τα χαρακτηριστικά αυτά, είναι η εμφάνιση η οποία παραμένει μοναδική και άμεσα αναγνωρίσιμη ενώ βεβαίως παραπέμπει σαφώς σε ένα γνήσιο Jeep. Έντονες γραμμές, «τετράγωνη» φιλοσοφία και οι επτά κάθετες γραμμές στη μάσκα να στέκουν εκεί ως σύμβολο μιας άλλης εποχής η οποία μπορεί να εκσυγχρονίστηκε, αλλά διατηρεί την αίγλη και την άποψή της για τα εκτός δρόμου αυτοκίνητα.

Τα ιδιαίτερης αισθητικής φώτα, κυριαρχούν στο πίσω μέρος

Και αν εξωτερικά το Renegade δηλώνει πως πρόκειται για ένα πραγματικό Jeep, με το που θα βρεθείτε στο εσωτερικό του, αυτή η αίσθηση θα γίνει ακόμη πιο έντονη. Το μικρό παρμπρίζ, η «σηκωμένη» μούρη η χοντρή στεφάνη του τιμονιού, όλα παραπέμπουν στο παρελθόν, όντας όμως σύγχρονα και ταυτισμένα με το σήμερα. Ο πλούσιος εξοπλισμός όπως, οι  6 αερόσακοι, το ESP, σύστημα πολυμέσων Uconnect, ηλεκτρικό χειρόφρενο, κλιματισμός και έγχρωμη οθόνη πληροφοριών TFT είναι στάνταρ. Η ποιότητα της κατασκευής αλλά και των υλικών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ αντίστοιχα θετική είναι η εντύπωση και από τους διαθέσιμους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, καθώς αυτός φτάνει τα 351 λίτρα.

Φωνάζει jeep και στο εσωτερικό

Ικανός και οικονομικός

O λόγος για τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα με τους 140 ίππους και τη ροπή των 35.7 κιλών, ο οποίος είναι και ικανός και πολύ λογικός ως προς τη κατανάλωση αλλά και με αρκετά έντονη χροιά diesel κατά τη λειτουργία του. Συνδυάζεται με ένα εξάρι μηχανικό κιβώτιο και αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην έκδοση με τους 170 ίππους του Trailhawk και τη βενζινοκίνητη 4χ4. Αυτό διότι από τη μία κρατάει τη τιμή κτήσης σε πολύ καλό επίπεδο, όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, αφετέρου είναι πολύ μα πάρα πολύ λιγότερο ενεργοβόρος σε σχέση με αυτόν της βενζίνης, καθιστώντας τη συγκεκριμένη έκδοση του Renegade ένα γνήσιο all around SUV. Mάλιστα η σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου, με τη πολύ θετική αίσθηση στις αλλαγές των σχέσεων, βοήθησε σημαντικά ώστε η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια των 1500 χιλιομέτρων της δοκιμής μας σε πραγματικά μικτές συνθήκες να βρεθεί στη περιοχή των 7λτ./100 χλμ. χωρίς ιδιαίτερη φειδώ στο γκάζι.

Η χρυσή τομή για τον χαρακτήρα του

Βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα επιλογής πέντε προγραμμάτων για τη τετρακίνηση του Renegade. Στη βασική θέση Auto, το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμης πάει στους εμπρός τροχούς, ενώ πάνω από κάποια ταχύτητα υπάρχει και δυνατότητα απεμπλοκής του άξονα προς το πίσω διαφορικό, για μείωση των απωλειών. Στη θέση Snow (χιόνι) οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται σε πιο χαμηλές στροφές, η απόκριση του γκαζιού γίνεται πιο προοδευτική, ενώ το ποσοστό μετάδοσης ξεκινά από την αναλογία 60/40, με το traction control να είναι μεν ενεργοποιημένο, χωρίς ωστόσο να σας κόβει εκεί που χρειάζεστε ισχύ. τη θέση Sand (άμμος) οι αλλαγές είναι σε υψηλότερες στροφές, ώστε να υπάρχει πάντα δύναμη, η μετάδοση ροπής μπορεί να φτάσει έως το 100% εμπρός ή πίσω, ενώ το traction control είναι μερικώς απενεργοποιημένο. Ίδια φιλοσοφίας είναι και η λειτουργία στη θέση Mud (λάσπη) με διαφορές στον έλεγχο της πρόσφυσης και την απόκριση του γκαζιού. Τέλος στο Rock (πέτρες) το σύστημα φρένων μπορεί να επέμβει ενεργά, αντικαθιστώντας εν μέρει τη λειτουργία ενός μπλοκέ διαφορικού, για να κατευθύνει τη ροπή σε κάποιο συγκεκριμένο τροχό, με το traction control να είναι εντελώς απενεργοποιημένο και με τη πρώτη σχέση στο κιβώτιο.

Κάνει τα πάντα με ευκολία και άνεση εκτός δρόμου

Πηγαίνει παντού και άνετα

Όταν κάποιος επιλέξει ένα Jeep Renegade και πολύ περισσότερο τη τετρακίνητη έκδοση όπως αυτή της δοκιμής μας, είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για επιδόσεις, ούτε πολύ περισσότερο για σπορ οδική συμπεριφορά. Ωστόσο, υπό προϋποθέσεις φυσικά, αμφότερα τα δύο παραπάνω στοιχεία είναι παρόντα, καθώς ο πετρελαιοκινητήρας των δύο λίτρων και σβελτάδα προσφέρει, ενώ πλαίσιο και αναρτήσεις δημιουργούν ένα σύνολο που μπορεί να οδηγηθεί πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τη φιλοσοφία του μοντέλου. Μία φιλοσοφία η οποία είναι προσανατολισμένη στις εκτός δρόμου απολαύσεις, όπου εκεί πραγματικά παίζει χωρίς αντίπαλο. Εντός δρόμου είναι άνετο και προβλέψιμο, αρκεί να έχετε στο μυαλό σας το τι οδηγείτε. Το μόνο που μπορεί να σας ενοχλήσει είναι αφενός η χροιά του κινητήρα, αφετέρου το start&stop του οποίου η λειτουργία δεν είναι και η καλύτερη που έχουμε συναντήσει.

ΟΙ χώροι είναι ένα από τα πολύ δυνατά του σημεία επίσης

Στον αντίποδα η κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής, εντός και εκτός δρόμου.  Όταν όμως αποφασίσετε να βγείτε εκτός δρόμου, θα διαπιστώσετε πως δεν θα σταματήσετε σχεδόν πουθενά. Η τετρακίνηση λειτουργεί υποδειγματικά, οι επιλογές ανάλογα με το έδαφος που κινείστε, έχουν τις σωστές ρυθμίσεις και όλα γίνονται απλά και εύκολα. Για το τέλος αφήσαμε τη τιμή των 27700 Ευρώ που κοστίζει τα οποία είναι απολύτως λογικά για τα όσα πολλά διαθέτει και προσφέρει το αυτοκίνητο, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να το αποκτήσετε καθώς με προκαταβολή το 50% αποπληρώνετε το υπόλοιπο ποσό σε 50 πραγματικά άτοκες μηνιαίες δόσεις

[vc_row equal_height=”yes”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

  • Εμφάνιση
  • Χαρακτήρας
  • Κατανάλωση
  • Χώροι
  • Εξοπλισμός
  • Εκτός δρόμου δυνατότητες
  • Τιμή

[/vc_column_text]
[/vc_column]
[vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

  • Χροιά κινητήρα
  • Λειτουργία Start & Stop

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
[vc_row equal_height=”yes”][vc_column width=”1″][vc_column_text]

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας 2000 κ.εκ. Turbodiesel
Ίπποι 140
0-100 9.5″
Τελική ταχύτητα 182 χλμ/ώρα
Μέση κατανάλωση δοκιμής 7 λτ/100 χλμ
Εκπομπές CO2 134 γρ/χλμ

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Άνετα και ξεκούραστα στα μεγάλα ταξίδια
Prev Post Skoda Karoq 1.0 TSi. Κάνει περισσότερα από αυτά που νομίζουμε…
Next Post Volvo XC90 T8 R Design. Πολυτέλεια και τεχνολογία
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook