Αμιγώς ηλεκτρική και η Volkswagen “R” μέχρι το 2030

Αμιγώς ηλεκτρική και η Volkswagen “R” μέχρι το 2030

Η Volkswagen έχει καταστρώσει πλάνο για την μεταμόρφωση της σε μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρία μέχρι το 2035 αλλά από ότι φαίνεται, η “R” υπομάρκα επιδόσεων της θα κάνει το ίδιο, νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι η γκάμα της να περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 και οι διεργασίες για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος έχουν ήδη ξεκινήσει στο εσωτερικό της υπομάρκας.

Η αλήθεια είναι ότι απαιτείται εντατική και συστηματική δουλειά για να μεταμορφωθεί μία μάρκα που αυτή τη στιγμή δεν προσφέρει απολύτως κανένα ηλεκτρικό μοντέλο στο αγοραστικό κοινό, σε 100% ηλεκτρική μέσα στα επόμενα 8 χρόνια αλλά ο επικεφαλής της, Reinhold Ivenz, δήλωσε πως ήδη υπάρχουν “αρκετά ηλεκτρικά R στα στάδια προγραμματισμού” χωρίς βεβαίως να παρέχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή να διευκρινίζει ποια είναι αυτά τα μοντέλα. Σύμφωνα με τον Ivenz, η Volkswagen R εξετάζει “διάφορα concepts” που σημαίνει ότι θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να δούμε την στρατηγική της να υλοποιείται και αυτό με την σειρά του, σημαίνει πως τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά “R” θα κάνουν χρήση την Scalable Systems Platform που θα διαδεχθεί την MEB αρχιτεκτονική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεταμόρφωση σε μία μάρκα που θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα δεν θα γίνει σε μία νύχτα. Σταδιακά, η Volkswagen R θα λανσάρει ηλεκτρικά σε διάφορες κατηγορίες τα οποία θα εξοπλίζονται με τεχνολογίες που έχουν δοκιμαστεί στα motorsports ενώ ένα βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχουν είναι η “γρήγορη και βολική φόρτιση” ώστε εκτός από ελκυστικά να είναι και πρακτικά. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι κάτι περισσότερο από σχέδια – ένας οργανωμένος οδικός χάρτης που δεν αποκλείεται να αλλάξει καθώς μιλάμε με ορίζοντα κάποιων ετών και έχουμε δει πόσο γρήγορα και εύκολα αλλάζουν τα πλάνα των εταιριών σε ένα τόσο ρευστό τοπίο.

Prev Post BYD Εγκαινιάστηκε η πρώτη έκθεση της εταιρίας στην Ελλάδα
Next Post Mercedes GLC 300 de 4MATIC Coupé – O ορισμός του premium
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook