Η Volvo χρησιμοποιεί βιοαέριο για να δημιουργήσει το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο

Η Volvo χρησιμοποιεί βιοαέριο για να δημιουργήσει το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο

Το εργοστάσιο της Volvo στο Τάιτσου έκανε μετάβαση σε λειτουργία με βιοαέριο και αποτελεί πλέον την πρώτη μονάδα παραγωγής στην Κίνα που επιτυγχάνει κλιματική ουδετερότητα. Η μετάβαση του εργοστασίου από το φυσικό αέριο στο βιοαέριο θα αποφέρει μείωση άνω των 7.000 τόνων CO2 ετησίως. Παρά το ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο του Τάιτσου αποτελεί ένα μικρό ποσοστό των συνολικών εκπομπών ύψους 43 εκατομμυρίων τόνων, που εμπίπτουν στα πεδία εφαρμογής 1-3 (Scope 1-3), η εξασφάλιση κλιματικά ουδέτερης ενέργειας για τη μονάδα του Τάιτσου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025 και για μείωση των εκπομπών σε όλες τις δραστηριότητές παγκοσμίως. Αυτή η φιλοδοξία αποτελεί επίσης τμήμα του ευρύτερου στόχου της Volvo να πετύχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040. Όπως συμβαίνει με όλα τα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο, η μονάδα του Τάιτσου χρησιμοποιούσε ήδη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ. Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη διασφαλίζει ότι το εργοστάσιο αποκτά επίσης κλιματικά ουδέτερη θέρμανση. Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της στον κόσμο που γίνεται κλιματικά ουδέτερο, μετά τις εγκαταστάσεις στην Τορσλάντα, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η προμήθεια ενέργειας στο εργοστάσιο του Τάιτσου αφορά ηλεκτρισμό και θέρμανση. Περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάνελ – ποσοστό που θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Το 60% που απομένει προέρχεται από το δίκτυο και αφορά επίσης κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη, οι ανάγκες θέρμανσης καλύπτονται με τη χρήση κλιματικά ουδέτερου βιοαερίου. Η Volvo Cars προχώρησε πρόσφατα στην επέκταση της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα με νέους φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια. Ο επόμενος στόχος μας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040 βασίζεται στην προηγούμενη φιλοδοξία της να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2040. Ξεκαθαρίζει ότι πρώτη της προτεραιότητα είναι η μείωση των πραγματικών εκπομπών, προτού στραφεί στην αφαίρεση άνθρακα για να μετριάσει οποιεσδήποτε αναπόφευκτες εκπομπές. Ταυτόχρονα, παρακινεί τους προμηθευτές της να κάνουν το ίδιο.

Από την ανακοίνωση της πρώτης στρατηγικής της για την βιωσιμότητα, το 2019, έχει κάνει αξιόλογη πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων που προβλέπει η δράση της για το κλίμα. Επιπλέον της μείωσης των εκπομπών από τις συνολικές της δραστηριότητες μέσω χρήσης κλιματικά ουδέτερης ενέργειας σε ποσοστό 74%, δείχνει ότι βρίσκεται  σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συνολικών στόχων της για το CO2.

Prev Post Ford E-Transit – Mε μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και ταχύτερη φόρτιση
Next Post Honda – Με πιο εύκολη απόκτηση τα μοντέλα της, μέσω του “Honda Dream Offers”
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook