Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

Εκατό ημέρες συμπλήρωσε ο Thomas Schafer στο τιμόνι της Volkswagen και αφού είχε την ευκαιρία να συνηθίσει το νέο γραφείο του, αποφάσισε να μιλήσει για το εγγύς μέλλον της εταιρίας αλλά και του Group. Ένα μέλλον που όπως είναι απολύτως φυσικό, εστιάζει στην ενίσχυση και την επέκταση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής μάρκας με την προσθήκη 10 νέων μοντέλων μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένων των facelifts μοντέλων που κυκλοφορούν ήδη – βλ. ID.3 και ID.4.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα λεγόμενα του Schafer για τα νέα ηλεκτρικά που θα λανσαριστούν στην αγορά τα επόμενα χρόνια, αφού το μεγάλο αφεντικό της Volkswagen δηλώνει πως “θα έχει την κατάλληλη πρόταση σε κάθε κατηγορία”. Για να γίνει αυτή η υπόσχεση πραγματικότητα, η VW ετοιμάζει την crossover εκδοχή του ID.3 ή αν προτιμάς, ένα μικρό crossover το οποίο θα βασίζεται στο ID.3 αφού ο Schafer αναφέρει πως η εμφάνιση του θα είναι δραστικά διαφορετική από αυτήν του hatchback. Παράλληλα, η εταιρία δουλεύει πάνω σε δύο εκδοχές του πολυαναμενόμενου, προσιτού ηλεκτρικού  που θυμίζουν λίγο την σχέση του Polo με το T-Cross – μηχανικά παρεμφερή μοντέλα με διαφορετικό design και προσανατολισμό.

Όλα αυτά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την MEB αρχιτεκτονική του Volkswagen Group η οποία θα εξελίσσεται διαρκώς με περισσότερη τεχνολογία, χρήσιμες λειτουργίες και καλύτερη απόδοση, μέχρι να αντικατασταθεί προς το τέλος της δεκαετίας με τη νέα, SSP (Scalable Systems Platform) την εξέλιξη της οποίας έχει αναλάβει η Volkswagen. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για όλα τα mainstream μοντέλα του Group ενώ ο Schafer επανέλαβε πως οι Seat/Cupra έχουν αναλάβει την ηγεσία στον τομέα των μικρών ηλεκτρικών μοντέλων. Τέλος, η Volkswagen πρέπει να αφήσει κάποιες “κακές συνήθειες” στο παρελθόν όπου ανήκουν, απλοποιώντας τόσο την γκάμα των μοντέλων της όσο και τις διαθέσιμες εκδόσεις και να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες που είναι εφικτές εντός του Group ούτως ώστε να βελτιώσει την αποδοτικότητα της και στον οικονομικό τομέα.

Prev Post BMW – Πρεμιέρα για τη Neue Klasse με ένα νέο πρωτότυπο
Next Post Ετοιμάζεται για το 2023 η Maserati GranCabrio.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook