Η Stellantis στοχεύει στην κορυφή στα επαγγελματικά!

Η Stellantis στοχεύει στην κορυφή στα επαγγελματικά!

Τα επαγγελματικά οχήματα ήδη αναπαριστούν το 1/3 του τζίρου της Stellantis και περίπου το 50% των εσόδων της αλλά η εταιρία που σχηματίστηκε το 2021 από την συγχώνευση των Fiat Chrysler Automobiles και PSA Group έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια. Για την ακρίβεια, η Stellantis στοχεύει απευθείας στην κορυφή και θέλει μέσα στην επόμενη 4-ετία να ξεπεράσει την Ford  για γίνει η ίδια ο κατασκευαστής με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο στηριζόμενη σε μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων μοντέλων που θα λανσαριστούν στο προσεχές μέλλον στην αγορά.

Η υπεροχή στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των pickup, δεν δίνει στους κατασκευαστές μονάχα το δικαίωμα να καυχιούνται. Η κατηγορία είναι μία από αυτές με τις πλέον ευοίωνες προβλέψεις όσον αφορά στην επέκταση της στο μέλλον ενώ και τα περιθώρια κέρδους των pickup και των υπόλοιπων ελαφριών επαγγελματικών είναι υψηλότερα σε σύγκριση με αυτά των επιβατικών. Το θέμα από εδώ και πέρα είναι να μην καταστραφεί το επιχειρηματικό μοντέλο της Stellantis κατά την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει ήδη αλλά η εταιρία έχει ακόμα δύσκολο δρόμο να διανύσει μέχρι να πετύχει τους στόχους της που είναι για το 40% των επαγγελματικών που πουλά παγκοσμίως να είναι ηλεκτρικά ή υδρογονοκίνητα μέχρι το 2030. Ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί ήδη στην Ευρώπη, όπου το ποσοστό αγγίζει το 43% αλλά όχι σε άλλες περιοχές-αγορές.

Να σημειώσουμε ότι η Stellantis είναι ήδη στην κορυφή της λίστας των πωλήσεων ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη και τη Ν. Αμερική αλλά είναι δεύτερη στην Μ. Ανατολή και την Αφρική πίσω από την Toyota και τρίτη, πίσω από τις Ford και General Motors, στην Β. Αμερική. Ο στόχος της λοιπόν, όσο δύσκολος και αν είναι, με το κατάλληλο μίγμα μοντέλων, τεχνολογιών και υπηρεσιών, είναι εφικτός Αν καταφέρει να διεισδύσει στην γιγαντιαία αγορά της Κίνας, ίσως να γίνουν λίγο ευκολότερα τα πράγματα αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένο με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περιοχή.

Prev Post Ford Puma – Με ακόμη πιο εύκολο τρόπο απόκτησης, οκτώ χρόνια εγγύηση και όφελος 1000 Ευρώ
Next Post BMW 5 Series Touring – Μία… ευρύχωρη εναλλακτική
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook