Επίσημο – Η Ford τελειώνει το Fiesta

Επίσημο – Η Ford τελειώνει το Fiesta

Όλες οι ιστορίες έχουν ένα τέλος και αυτή του Ford Fiesta βρίσκει το δικό της έπειτα από 47 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην αγορά με 8 γενιές του εμβληματικού supermini. Βλέπεις, το Ford Fiesta είναι προϊόν μίας διαφορετικής εποχής, με διαφορετικές ανάγκες τόσο για την εταιρία όσο και για τους πελάτες και η Ford αναζητά μία νέα αρχή καθώς μεταμορφώνεται σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Έτσι, το συμπαθέστατο και συνεπώς εξαιρετικό Fiesta έχει την ίδια μοίρα με τα Galaxy και S-Max που η Ford επίσης καταργεί το 2023. Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως, αφού η αμερικανική εταιρία έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδια της για το μέλλον.

Θα παρουσιάσουμε τρία νέα, συναρπαστικά ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Στόχος είναι να πουλήσουμε περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην περιοχή μέχρι το 2026 και η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών στο Electrification Centre της Κολωνίας θα φτάσει τα 1.2 εκατομμύρια οχήματα σε μία περίοδο 6 ετών.

Θέλεις να μιλήσουμε και με αριθμούς ώστε να καταλάβεις γιατί δεν χωρούν συναισθηματισμοί στην βιομηχανία αυτοκινήτου; Σε μία αγορά που ούτως ή άλλως έχει πτωτικές τάσεις, οι πωλήσεις του Fiesta μειώθηκαν κατά 45% για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2021 ενώ του Puma μόλις 14%. Σε απόλυτα νούμερα, το μικρό hatchback πούλησε 38.911 αυτοκίνητα ενώ το μικρό crossover περισσότερα από τα διπλάσια, 90.893 αυτοκίνητα. Η απόφαση της Ford λοιπόν, δεν προκαλεί ούτε έκπληξη, ούτε εντύπωση με ψυχρή λογική. Μιας που μιλάμε με νούμερα βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι από το λανσάρισμα του στην αγορά το 1976, το Ford Fiesta έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα, έχει κατασκευαστεί σε 13 διαφορετικές χώρες. Ο δρόμος τελειώνει όμως. Τον Ιούνιο του 2023 το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία θα κατασκευάσει το τελευταίο Fiesta και παρότι η απόφαση για την κατάργηση του ιστορικού hatchback είναι άκρως ορθολογιστική, το αποχαιρετιστήριο βίντεο που ετοίμασε η εταιρία για να πει αντίο στο Fiesta είναι άκρως συναισθηματικό. Ευχαριστούμε και εις το επανιδείν λοιπόν Ford Fiesta.

Prev Post Ford – Κάνει τα πάντα για ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα
Next Post Η Alfa Romeo ανανεώνει τις Giulia και Stelvio
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook