Η Dacia περνά στην δεύτερη φάση του προγράμματος της!

Η Dacia περνά στην δεύτερη φάση του προγράμματος της!

Η Dacia είναι καλά. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι είναι καλύτερα από καλά. Έχει αυτή τη στιγμή το πανευρωπαϊκό best-seller με το Sandero, έχει ένα από τα πιο value-for-money SUV στην αγορά με το Duster που πρόσφατα ενισχύθηκε με μία τετρακίνητη υβριδική έκδοση, έχει ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό με το Spring και μόλις πριν από λίγο καιρό παρουσίασε στον κόσμο το Bigster με το οποίο φέρνει την φιλοσοφία της στο C-SUV segment. Το Bigster που σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας, Denis Le Vot, είναι το μοντέλο που “κλείνει το πρώτο κεφάλαιο” του μεσοπρόθεσμου πλάνου της, το οποίο ξεκίνησε το 2021 με την 3η γενιά του Sandero. Εκείνο ήταν που υιοθέτησε για πρώτη φορά τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Dacia για να ακολουθήσουν το οικογενειακό Jogger και φυσικά, το Duster.

Το πρώτο κεφάλαιο κλείνει λοιπόν. Τι να περιμένουμε από το επόμενο; Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα αλλά γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι θα προσθέσει στην γκάμα της ένα ολοκαίνουριο, compact αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα μπορούσες να φανταστείς ως το ξαδερφάκι του επερχόμενου Renault Twingo. Πιθανότατα τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία στον τομέα των μηχανικών αλλά αυτό που είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό αλλά και πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στόχος για το νέο μοντέλο της Dacia είναι να λανσαριστεί στην αγορά με αρχική τιμή η οποία δεν θα υπερβαίνει τις €18.000! Αν καταφέρει να συνδυάσει αυτή την τιμή με αξιοπρεπή τεχνικά χαρακτηριστικά, τότε ίσως η εταιρία να έχει ένα ακόμα best-seller στα χέρια της. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το νέο μοντέλο θα είναι έτοιμο σε μόλις 16 μήνες καθώς η επίσπευση της εξέλιξης ενός νέου μοντέλου χωρίς την θυσία της αξιοπιστίας ή της ποιότητας είναι κάτι που θα πρέπει να μάθουν οι ευρωπαίοι αν πρόκειται να διατηρήσουν την θέση τους απέναντι στον ανταγωνισμό.

Παράλληλα, ακούγεται πως η Dacia ετοιμάζεται να επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα της στο C-segment με δύο επιπλέον μοντέλα αν και οι πληροφορίες γι’ αυτά είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η εταιρία δεν φοβάται μήπως “κλέψει” πωλήσεις από την Renault σε ένα φαινόμενο κανιβαλισμού καθώς θεωρεί ότι τα περίπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη κάθε χρόνο αποδεικνύουν ότι υπάρχει άπλετος χώρος και για τις δύο μάρκες. Περισσότερα για τα μελλοντικά πλάνα της Dacia θα μάθουμε σίγουρα μετά το καλοκαίρι, με την εταιρία να προγραμματίζει την αποκάλυψη του οδικού χάρτη της δεύτερης φάσης γύρω στον Νοέμβριο – 4 χρόνια μετά το εκ βάθρων… facelift που την έφερε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα!

Prev Post Το Peugeot e-208 GTI πήρε το πράσινο φως!
Next Post ΚΟΥΜΑΝΤΖΙΑΣ Α.Ε.- Στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook