Gemini By Ariic Gemma 125 – Μικρό και θαυματουργό

Gemini By Ariic Gemma 125 – Μικρό και θαυματουργό

Με δεδομένη τη ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για scooter με κινητήρα 125cc, το νέο Gemma έρχεται για να προσφέρει ευχρηστία, οικονομία και Hi-Tech εφαρμογές σε μια δελεαστική τιμή. Στις μέρες μας τα μοντέλα έως 125cc είναι περιζήτητα, κάτι που κατά κύριο λόγο οφείλεται στη δυνατότητα να οδηγηθούν και με δίπλωμα αυτοκινήτου. Oι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι, το κυκλοφοριακό είναι μόνιμα σε κατάσταση συμφόρησης, η τιμή της βενζίνης έχει πάει στα ύψη και ο κόσμος ψάχνει τη λύση που θα τον βγάλει από το αδιέξοδο. Το Gemma 125 είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα στιλάτο, αποδοτικό, αξιόπιστο και απόλυτα οικονομικό scooter, που επιπρόσθετα προσφέρει Hi-Tech τεχνολογικές εφαρμογές.

To νέο Gemma είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο, 4χρονο, 4βάλβιδο κινητήρα, ο οποίος διαθέτει έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο και κίνηση βαλβίδων με ρουλεμάν, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο αντοχή και μακροζωία. Η απόδοσή του είναι 8,4Hp/7.500rpm, ικανή να προσφέρει στο ελαφρύ σύνολο δυναμικές επιταχύνσεις! Η οικονομία σε κατανάλωση είναι πραγματικά τεράστια (2lt/100Km), προσφέροντας αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Η παρουσία συστήματος Start & Stop συμβάλει στην όλη χαμηλή κατανάλωση, καθώς το scooter “σβήνει” τον κινητήρα του όταν σταματάει! Στη συνέχεια, ένα απαλό άνοιγμα του γκαζιού τον επαναφέρει σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουμε καύσιμο χωρίς λόγο. Μια τεχνολογία που προέρχεται από τα αυτοκίνητα και η οποία προσδίδει στο Gemma τον επιθυμητό Hi-Tech χαρακτήρα.

Η σχεδίαση είναι κομψή και μοντέρνα, με την ποιότητα σε βαφή και πλαστικά να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αντίστοιχα κορυφαίων προδιαγραφών είναι το φινίρισμα και η σημασία στη λεπτομέρεια, με τη συναρμογή των υλικών να προκαλεί μόνον ευχάριστα συναισθήματα. Για ένα scooter σε αυτήν την τιμή, το Gemma 125 κυριολεκτικά ξεφεύγει! Σε συνδυασμό με τον ουκ άνευ για την κατηγορία εξοπλισμό, φαντάζει σαν μια ιδανική και άκρως συμφέρουσα επιλογή.

Το Gemma δεν κάνει υποχωρήσεις ούτε στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, διαθέτοντας Full Led φωτιστικά σώματα, οθόνη TFT 3,5” με λειτουργία αφής και συνδεσιμότητα bluetooth, θύρα USB, καθώς και σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί (Keyless). Η πληροφόρηση του αναβάτη είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει ενδείξεις για ολικό και μερικό χιλιομετρητή, ημερομηνία, ρολόϊ, τάση μπαταρίας, βλάβη, φώτα, φλας και λειτουργία start & stop, ο έλεγχος της οποίας γίνεται μέσω διακόπτη στη δεξιά πλευρά του τιμονιού. Όλα είναι μελετημένα έτσι ώστε ο αναβάτης να τα χειρίζεται με μεγάλη ευκολία, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση.

Ποιός είπε πως ένα scooter 125cc δεν μπορεί να προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό; Σίγουρα όχι όποιος έχει δει από κοντά το Gemma. Μια τύπου “Adventure” ζελατίνα πάνω από τον προβολέα είναι αυτή που θα προστατέψει τον αναβάτη από τα καιρικά φαινόμενα, δίνοντας παράλληλα και μια ξεχωριστή νότα στην εμφάνιση. Η συνδυασμένη λειτουργία φρένων (CBS) αυξάνει κατακόρυφα την ασφάλεια στον καίριο τομέα της πέδησης, προσφέροντας παράλληλα στον οδηγό την ευκολία να φρενάρει χρησιμοποιώντας μόνο την αριστερή μανέτα στο τιμόνι.

Το επίπεδο πάτωμα και ο γάντζος αποσκευών κάτω από την οθόνη είναι στοιχεία που εκτοξεύουν τη χρηστικότητα, όπως και η ύπαρξη χειρόφρενου για ασφαλή στάθμευση σε εδάφη με κλίση. Στo αριστερό μέρος της ποδιάς υπάρχει ένα μαγνητικής λειτουργίας ντουλαπάκι, το οποίο φιλοξενεί και τη θύρα USB. Σημασία στη λεπτομέρεια η υφασμάτινη επένδυσή του, που εξασφαλίζει προστασία στο περιεχόμενό του. Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και οι κομψές λαβές για τον συνεπιβάτη, η ποιοτική επένδυση της ανατομικής σέλας και η ύπαρξη τόσο πλαϊνού όσο και κεντρικού σταντ, είναι παράγοντες που θα εκτιμηθούν δεόντως από τον υποψήφιο αγοραστή. Όπως και ο χώρος κάτω από τη σέλα, που κάλλιστα μπορεί να φιλοξενήσει κράνος και άλλα μικροαντικείμενα.

Η ενδεικτική λιανική τιμή του νέου Gemma 125 έχει διαμορφωθεί στα 2.195€.

Prev Post Le Mans 2023 – Και τώρα… αγώνας!
Next Post Η συμμετοχή της Alpine στο Le Mans του 2024 ξεκινάει τώρα!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook