Νέο ηλεκτρικό SUV από την Ford εντός του Μαρτίου

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Ford εντός του Μαρτίου

Η Ford δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να μείνει πίσω στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης και γι’ αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, συνεργασία με την Volkswagen για τον… δανεισμό της ευέλικτης αρχιτεκτονικής που έχει εξελίξει το Group για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρώτο απτό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του την 21η του Μαρτίου και αν αληθεύουν οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία, ίσως να ονομάζεται “Explorer Sport”.

Την επίσημη ανακοίνωση για το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover την έκανε ο επικεφαλής του “ηλεκτρικού” τμήματος της Ford Ευρώπης, Martin Sander, μέσω των λογαριασμών του στο Twitter και στο LinkedIn χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες, αν και ψίθυροι που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρουν πως το μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας θα βασίζεται στο Volkswagen ID.4 με ότι αυτό συνεπάγεται για τον  χαρακτήρα και την εμφάνιση του. Μην ξεχνάμε ότι η Ford θέλει να υπογραμμίσει την… αμερικανικότητα των αυτοκινήτων που θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά από εδώ και στο εξής και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει παρουσιάζοντας ένα δείγμα της “επαναστατικής, ασυμβίβαστης SUV κληρονομιάς” και πώς μπορεί να μεταμορφωθεί αυτή για την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το δεύτερο ηλεκτρικό της Ford που θα χρησιμοποιήσει την MEB αρχιτεκτονική του VW Group αναμένεται το 2024 και εκείνο θα πάρει τη μορφή ενός coupe-SUV στο στιλ του ID.5.

Σε κάθε περίπτωση, η Ford ετοιμάζεται σε επίπεδο παραγωγής να υποδεχθεί αυτά τα δύο μοντέλα (αλλά και το ηλεκτρικό Puma που δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε καθώς θα μπει σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία), μετατρέποντας το εργοστάσιο της στην Κολωνία σε μία μονάδα που θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Ένα εργοστάσιο που μέχρι τον Ιούλιο που μας έρχεται, οπότε και θα καταργηθεί το μικρό hatchback, θα παράγει το Fiesta. Με αυτή την τριπλέτα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και την Mustang Mach-E βεβαίως, μοντέλα που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα της αγοράς και ένα εύρος τιμής από τα €30.000 έως τα €80.000, η Ford θέλει να πουλά 600.000 EVs ετησίως μέχρι το 2026 – φιλόδοξος στόχος αλλά όχι ανέφικτος.

Prev Post Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Kia EV9
Next Post Έσπασε τα κοντέρ αυτό το Ford Sierra RS500 Cosworth!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook