Η Mini γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

Η Mini γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

Η 11η Μαρτίου σηματοδότησε την έναρξη παραγωγής του νέου MINI Cooper πέμπτης γενιάς στο σπίτι της MINI, στην Οξφόρδη. Οι συνεργάτες του εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη συναντήθηκαν με την επικεφαλής της μάρκας, Stefanie Wurst, σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία το πρώτο τρίθυρο μοντέλο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής με τον Charlie Cooper στη θέση του οδηγού. Πρόκειται για τον εγγονό του θρυλικού John Cooper, η κληρονομιά του οποίου ενέπνευσε την υιοθέτηση της ονομασίας Cooper. Σχολιάζοντας την έναρξη της παραγωγής, η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας MINI, δήλωσε:

Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στις ρίζες μας, ενώ μας ωθεί σε ένα δυναμικό μέλλον της οδήγησης. Το εργοστάσιο της Οξφόρδης είναι η καρδιά της μάρκας MINI και σήμερα, καθώς γινόμαστε μάρτυρες της έναρξης αυτού του νέου κεφαλαίου, ανανεώνουμε την δέσμευσή μας στην αριστοτεχνία και τη συγκίνηση της αυτοκίνησης

Το νέο MINI Cooper είναι η τελευταία γενιά του μοντέλου που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις τρεις μονάδες παραγωγής του BMW Group στο Ηνωμένο Βασίλειο να συμβάλλουν στην παραγωγή: Το εργοστάσιο στο Swindon παράγει τα πρεσαριστά τμήματα του αμαξώματος και τα επιμέρους συστήματα, ενώ οι τελευταίοι εξαιρετικά αποδοτικοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες κατασκευάζονται Hams Hall στο North Warwickshire. Τέλος, αυτά ενώνονται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη, όπου πραγματοποιείται η παραγωγή των εξωτερικών μερών του αμαξώματος, η βαφή και η τελική συναρμολόγηση.

Από τότε που λανσαρίστηκε το πρώτο σύγχρονο MINI το 2001, πάνω από 4,4 εκατομμύρια αντίτυπά του έχουν παραχθεί στη Μ. Βρετανία – συμπεριλαμβανομένων 150.000 μονάδων του MINI Electric που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2019 και 2023. Με το υψηλό επίπεδο ευελιξίας, ανταγωνιστικότητας και τεχνογνωσίας που διαθέτει, το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group. Επί του παρόντος προετοιμάζεται για την κατασκευή δύο νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων MINI από το 2026. Μέχρι τότε το BMW Group θα έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 3 δισεκατομμύρια στερλίνες στα εργοστάσια του Swindon, του Hams Hall και της Οξφόρδης.

Το νέο MINI Cooper, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, έρχεται ως το τρίτο μέλος της νέας οικογένειας MINI, μετά το MINI Cooper Electric και το νέο MINI Countryman. Διατίθεται σε δύο παραλλαγές: το MINI Cooper C και το ενισχυμένων επιδόσεων MINI Cooper S. Το πιο πρόσφατο τρίθυρο μοντέλο της MINI συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με την καινοτόμο, προσανατολισμένη στο μέλλον τεχνολογία του. Η εξωτερική σιλουέτα του μοντέλου διαθέτει καθαρές επιφάνειες, μικρούς προβόλους και κοντό καπό, το οποίο σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο, εξασφαλίζει τις τυπικές αναλογίες MINI. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί μία μινιμαλιστική αισθητική, με ολόκληρο το cockpit να εστιάζει σε τρία μόνο στοιχεία: την επαναστατική στρογγυλή οθόνη OLED, το νέο τιμόνι Vescin και τη μπάρα διακοπτών. Η τιμή του MINI Cooper θα ξεκινά από 22.300 λίρες Αγγλίας (προτεινόμενη τιμή λιανικής) με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να πραγματοποιούνται την άνοιξη του 2024.

Prev Post Τα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης αποδίδουν ανεπαρκώς!
Next Post Volkswagen ID.3 GTX – Προσεχώς…
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook