Aston Martin Valour – Η τελευταία μίας εποχής

Aston Martin Valour – Η τελευταία μίας εποχής

Η Aston Martin γιορτάζει τα 110 χρόνια από την ίδρυση της και κάνει δώρο στον εαυτό της και τους φίλους της σε ολόκληρο τον κόσμο ένα νέο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο μοντέλο (πολύ) περιορισμένης παραγωγής που συμβολίζει το τέλος μίας ολόκληρης εποχής και αντλεί επιρροές από την ιστορία της αγγλικής μάρκας καθώς πηγή έμπνευσης κατά τον σχεδιασμό του ήταν η αυθεντική V8 Vantage από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και το πρωτότυπο αγωνιστικό RHAM/1 της ίδιας εποχής περίπου. Αυτή είναι λοιπόν η Aston Martin Valour, μία ωδή στην εποχή της αναλογικότητας και μία άσκηση στην εκκεντρικότητα που θα κατασκευαστεί σε 110 αντίτυπα για τα γενέθλια της εταιρίας.

Σχεδιαστικά, η Valour αποτελεί υπό μία έννοια εξέλιξη της Victor που είχε παρουσιαστεί πριν από κάποια χρόνια. Είναι ωμή, άγρια και επιθετική με το μεγάλο, φουσκωμένο καπό, το επιβλητικό εμπρός μέρος με την φαρδιά γρίλια και τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα, τα μυώδη φτερά, την χαρακτηριστική double-bubble οροφή, το “Kamm-tail” πίσω μέρος και τον μεγάλο διαχύτη που φιλοξενεί την κεντρικά τοποθετημένη, τριπλή απόληξη της εξάτμισης. Ταυτόχρονα όμως, η Valour έχει και μία κομψότητα η οποία πηγάζει από τις αρμονικές αναλογίες και την πανέμορφή καμπίνα όπου το highlight για μία φορά δεν είναι κάποια τεράστια οθόνη αλλά ο επιλογέας του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων – περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο όμως!

Κατά τα άλλα, το εσωτερικό θυμίζει έντονα αυτό της μοντέρνας Vantage αν και διαθέτει ανασχεδιασμένους αεραγωγούς και διαφορετικά κουμπιά και χειριστήρια. Από τις λίγες… καλλιτεχνικές φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, διακρίνουμε επίσης τις “γυμνές” πόρτες με το δερμάτινο λουράκι και τα ανθρακονήματινα καθίσματα με τις υφασμάτινες επενδύσεις που χαρίζουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και δημιουργούν έστω και ασθενείς συνδέσεις με το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της αγγλικής μάρκας.

Όσον αφορά στο… ζουμί της Aston Martin Valour, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βασίζεται σε ένα bespoke πλαίσιο το οποίο αποτελεί μία τροποποιημένη εκδοχή του chassis της V12 Vantage και κάτω από το μακρύ καπό κρύβεται ένας twin-turbo V12 κινητήρας με χωρητικότητα 5.2 λίτρων που προσφέρει απλόχερα 715 άλογα και κάτι περισσότερο από 750 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο που στέλνει την δύναμη αποκλειστικά στους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός επίσης μηχανικού, διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Στόχος της Aston Martin ήταν να δημιουργήσει ένα πραγματικό “driver’s car” με την “καρδιά και την ψυχή ενός διαχρονικού αναλογικού κλασικού” και τουλάχιστον στα χαρτιά, φαίνεται πως τα κατάφερε.

Η Valour διαθέτει επίσης ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ένα νέο σύστημα διεύθυνσης που εξελίχθηκε ώστε να προσφέρει πιο λεπτομερή επικοινωνία μέσω του τιμονιού και το carbon-ceramic σύστημα πέδησης που αποτελείται από δίσκους 410 χιλιοστών εμπρός και 360 χιλιοστών πίσω, οι οποίοι “κρύβονται” στις ιδιαίτερες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών που με την σειρά τους ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport S 5. Για την συγκεκριμένη δημιουργία τα απόλυτα νούμερα δεν έχουν απολύτως καμία σημασία και γι’ αυτό η Aston Martin δεν κάνει λόγο για 0-100, τελική ταχύτητα, εκπομπές ρύπων ή τιμή. Ας μείνει η Valour ως ένα είδος ερωτικής εξομολόγησης σε μία εποχή και μία φιλοσοφία που δείχνουν να πλησιάζουν στο τέλος τους.

Prev Post Ferrari KC23 – Μοναδική “επανερμήνευση” της αγωνιστικής 488 GT3 Evo
Next Post Το Dacia Sandero θα αναγεννηθεί ως ένα προσιτό EV το 2027!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook