Η παραγωγή της νέας Mercedes-Benz G-Class ξεκίνησε.

Έπρεπε να περάσουν μερικοί μήνες μέχρι να οριστικοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες και να ετοιμαστεί το εργοστάσιο της Magna Steyr στο Gratz της Αυστρίας, αλλά η παραγωγή της ολοκαίνουριας Mercedes-Benz G-Class ξεκίνησε. Η γερμανική εταιρία αναφέρει ότι η νέα G-Class είναι “κατά κύριο λόγο χειροποίητη” ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μερικοί από τους υπαλλήλους του εργοστασίου δούλευαν για την παραγωγή της G-Class ήδη από το 1979 και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

“Με την αλλαγή του μοντέλου, η νέα G-Class έφερε την μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην 39-ετή ιστορία της. Διατηρήσαμε τα γνώριμα και δημοφιλή χαρακτηριστικά του εμβληματικού σχεδίου και βελτιώσαμε την “G” όσον αφορά στην άνεση και την αντοχή. Ο βασικός στόχος κατά την εξέλιξη της νέας G-Class ήταν η περαιτέρω βελτίωση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων. Για την παραγωγή, συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε την Magna Steyr, που είναι ο έμπιστος συνεργάτης μας εδώ και 39 χρόνια.”

Δήλωσε ο Gunnar Guthenke, επικεφαλής του Off-Road Product Group στην Mercedes-Benz. Η νέα G-Class, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο, στην έκθεση του Detroit και ενώ ο σχεδιασμός δεν αποκαλύπτει την έκταση των αλλαγών, μία ματιά κάτω από την επιφάνεια αλλά και στην καμπίνα, είναι αρκετή για να πειστεί ακόμα και ο πιο δύσπιστος. Η G-Class είναι ολοκληρωτικά και καθολικά καλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά και αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα γι’ αυτήν, μπορείς να επισκεφτείς την εκτενέστατη παρουσίαση της στον παρόν σύνδεσμο.

Απάντηση