Η Lexus κατοχύρωσε το όνομα “LQ”, πιθανώς για ένα SUV-ναυαρχίδα.

Η Lexus, όπως όλες οι εταιρίες άλλωστε, έχει μία συγκεκριμένη στρατηγική για την ονομασία των μοντέλων της. Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το “L” ως πρώτο γράμμα για το κορυφαίο μοντέλο της εκάστοτε κατηγορίας. Το LS είναι το κορυφαίο sedan της, το LC είναι το κορυφαίο coupe της και το LX είναι το κορυφαίο SUV της. Όταν λοιπόν κατοχυρώνει το “LQ”, δεν μπορούμε να μην υποθέσουμε ότι ετοιμάζει κάποια ναυαρχίδα.

Όσο για την κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί το υποθετικό αυτό μοντέλο; Το LF-1 Limitless concept που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα προοπτική. Έχει μήκος που ξεπερνά τα 5 μέτρα και το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2.97 μέτρα που σημαίνει ότι από πλευράς μεγέθους, ταιριάζει στην αρχική υπόθεση. Ταιριαστός είναι και ο χαρακτήρας του, όπως αυτός διαμορφώνεται από τον φουτουριστικό σχεδιασμό, την “Lexus” πολυτέλεια και την τεχνολογία που διαθέτει.

Θα μπορούσε λοιπόν, να πάρει την θέση του γερασμένου LX ή να γίνει το μοντέλο που θα αποκτήσει το χαρακτηριστικό “LQ” βάζοντας την Lexus σε μία νέα κατηγορία – ίσως αυτή των coupe-SUV. Πάντως πιστεύω ότι τα δύο γεγονότα (η παρουσίαση του LF-1 Limitless concept και η κατοχύρωση του ονόματος LQ) συνδέονται μεταξύ τους και περιμένω κάποιου είδους επιβεβαίωση από την Lexus.

Απάντηση