Η Mercedes-Benz πιστεύει στο πετρέλαιο και το υποστηρίζει.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο dieselgate, η πετρελαιοκίνηση δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο. Ο κόσμος την αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν κάνει κινήσεις ώστε να απαγορευτεί στο μέλλον η κίνηση diesel αυτοκινήτων στο κέντρο μεγαλουπόλεων. Όμως η Mercedes-Benz στηρίζει το πετρέλαιο και βασίζεται πάνω του για το μέλλον καθώς πιστεύει ότι:

“Πρώτον, οι πετρελαιοκινητήρες απολαμβάνουν ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα όσον αφορά στις εκπομπές CO2 σε σύγκριση με αντίστοιχους βενζινοκινητήρες.

Δεύτερον, εκ της πείρας μας τα τελευταία χρόνια μπορούμε να βελτιώσουμε τις εκπομπές NOx σε πολλά οχήματα στον δρόμο -ουσιαστικά και σχετικά γρήγορα- μέσω νέου λογισμικού.

Και τρίτον, η διείσδυση στην αγορά οχημάτων με τη νέα γενιά κινητήρων καθώς και οχημάτων με πιστοποίηση Euro 6d-Temp αυξάνεται διαρκώς. Οι εκπομπές αυτών των οχημάτων είναι κάτω –και σε μερικές περιπτώσεις πολύ κάτω- από το εργαστηριακό όριο των 80mg ανά χιλιόμετρο.”

Κατά συνέπεια, η Mercedes-Benz θεωρεί ότι “ο παραγκωνισμός  του πετρελαίου σε αυτό το σημείο θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, τόσο για περιβαλλοντολογικούς λόγους όσο και για οικονομικούς.”

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η γερμανική εταιρία ξεχνάει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύσσωμη η βιομηχανία αυτοκινήτου έχει αποφασίσει ότι αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί στο μέλλον και η Mercedes-Benz ειδικότερα, έχει την πεποίθηση ότι μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν περίπου το ίδιο με τα “συμβατικά”. Γι’ αυτό επενδύει περί τα 10.4 δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στοχεύει στην προσφορά τουλάχιστον μίας ηλεκτρικής έκδοσης κάθε μοντέλου στην γκάμα της. Επιβεβαίωσε δε, ότι η SMART θα γίνει, εντός 2 ετών, ο πρώτος “παραδοσιακός” κατασκευαστής που μεταβεί εξ ολοκλήρου στην ηλεκτροκίνηση.

Απάντηση