Η Lamborghini γιορτάζει την παραγωγή 10.000 Huracan.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Lamborghini ανακοίνωνε την κατασκευή 7.000 Aventador και 9.000 Huracan. Τώρα, η ιταλική φίρμα γιορτάζει κιόλας την παραγωγή της Huracan υπ’ αριθμόν 10.000 και δείχνει το πόσο δημοφιλές είναι το μοντέλο που αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, θα διαλύσει την επίδοση των 14.000 Gallardo (σε 11 χρόνια παραγωγής).

Η 10.000-στη Lamborghini Huracan ήταν μία Performante στο εντυπωσιακό Verde Mantis χρώμα που προορίζεται για κάποιον τυχερό πελάτη της φίρμας στον Καναδά. Να θυμίσουμε ότι η απόλυτη Huracan κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, χωρητικότητας 5.2 λίτρων και απόδοσης 640 ίππων και 600 Nm ροπής που συνδυάζεται με το 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης (Haldex) για να εκτοξεύσει το ιταλικό sports  car στα 100 km/h σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα, στα 200 km/h σε 8.9 δευτερόλεπτα και στο εντυπωσιακό ρεκόρ στο Nurburgring.

Η Lamborghini Huracan έχει μπροστά της ακόμα πολλά χρόνια για να αυξήσει τις πωλήσεις της, αλλά το μοντέλο που θα την αντικαταστήσει, αναμένεται να διατηρήσει τον V10 βενζινοκινητήρα και να τον συνδυάσει με κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις και να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων ταυτόχρονα. Μέχρι τότε όμως… Η τεχνολογία “τρέχει” και πολλά μπορούν να αλλάξουν!

Απάντηση