Βγάζει μάτι η τελευταία δημιουργία της McLaren Special Operations

νέα McLaren 720S είναι ούτως ή άλλως ένα sports car που δεν περνά απαρατήρητο. Ο “διαστημικός” σχεδιασμός της κεντρίζει τα βλέμματα αλλά η τελευταία δημιουργία της McLaren Special Operations την ανεβάζει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Η McLaren 720S που βλέπεις στις φωτογραφίες, αποκαλύφθηκε στο Pebble Beach Concours d’Elegance και είναι παραγγελία του Michael Fux – ενός πολυεκατομμυριούχου της βιομηχανίας στρωμάτων αφρού μνήμης, φιλάνθρωπου και πολύ γνωστού συλλέκτη αυτοκινήτου με 25 Ferrari, 12 Porsche, 11 Aston Martin και 6 Rolls-Royce στην κατοχή του.

Το όχι-και-τόσο διακριτικό χρώμα, ονομάστηκε “Fux Fuchsia” και δημιουργήθηκε από την Rolls-Royce πριν εξελιχθεί εκ νέου από την MSO για την McLaren. Εκτός από το αμάξωμα, χρησιμοποιήθηκε σε μία λεπτή λωρίδα στις κατά κύριο λόγο μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος, στο τιμόνι και στον κεντρικό καθρέφτη ενώ στο εσωτερικό, κυριαρχεί το λευκό δέρμα. Είπαμε, η διακριτικότητα δεν ήταν ψηλά στις προτεραιότητες του κου Fux.

 

Μηχανικά πάντως, η μοναδική αυτή 720S παραμένει απολύτως εργοστασιακή. Ο νέος της ιδιοκτήτης προφανώς θεώρησε αρκετά τα 720 άλογα και τα 770 Nm ροπής που παράγει ο 4-λιτρος twin-turbo V8 και στέλνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Η τιμή του αυτοκινήτου πάντως δεν αποκαλύφθηκε, αν και είμαστε σίγουροι ότι είναι σαφώς υψηλότερη των €237.650 (με την τρέχουσα ισοτιμία) που κοστίζει η standard McLaren 720S…

Απάντηση