Εντός του 2018 το νέο Audi A1.

Η Audi ήδη εξελίσσει τον διάδοχο του A1 και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτός θα είναι πιο δυναμικός και ταυτόχρονα, πιο άνετος. Το μοντέλο που αναμένεται να λανσαριστεί κάποια στιγμή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 ξεκινάει από την υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας της εταιρίας. Η παλιά, PQ25 έχει δώσει την θέση της στην σαφώς πιο σύγχρονη, MQB A0 και η χρησιμοποίησή της στο A1 δεύτερης γενιάς, θα φέρει και μία αύξηση στις διαστάσεις του μοντέλου. Έτσι, περιμένουμε το νέο A1 να είναι μεγαλύτερο και κατά συνέπεια ποιο ευρύχωρο – κυρίως για τους πίσω επιβάτες.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά από τον μεγαλύτερο αδερφό του (βλ. Audi A3) ενώ το ίδιο ισχύει και για την τεχνολογία που θα προσφέρει, αφού η Audi θέλει να προσελκύσει νέους πελάτες μέσω κορυφαίου για την κατηγορία εξοπλισμού ψυχαγωγίας και ενημέρωσης καθώς και συνδεσιμότητας. Μεταξύ άλλων λοιπόν, θα δούμε το νέο A1 να εξοπλίζεται με τον προαιρετικό, Virtual Cockpit, ψηφιακό πίνακα οργάνων, Android Auto, Apple CarPlay και μία σειρά συστημάτων ασφαλείας όπως το Front Assist, το City Emergency Braking κ.ά.

Όσο για τους κινητήρες, δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε δει στο νέο Polo. Έτσι, η γκάμα των κινητήρων σίγουρα θα περιλαμβάνει τον νέο, τρικύλινδρο 1000άρη TFSI και τον τετρακύλινδρο 1500άρη. Σε αυτό το σημείο, άγνωστες είναι οι προθέσεις της Audi όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, αλλά πηγές κοντά στην εταιρία έχουν επιβεβαιώσει ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένας κινητήρας που θα μπορεί να καταναλώνει φυσικό αέριο. Στην κορυφή της γκάμας δε, μάλλον θα τοποθετηθεί το S1 που θα κινείται, όπως και το Polo GTI, από έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με την ιπποδύναμη να βρίσκεται στην περιοχή των 250 ίππων.

Απάντηση