Γι’ αυτό πρέπει να φορούν και οι πίσω επιβάτες ζώνη!

Το ότι εν έτη 2017 πρέπει να θυμίζουμε συνέχεια την σημασία της ζώνης ασφαλείας, ειλικρινά με ξεπερνά! Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι  που για οποιονδήποτε ηλίθιο λόγο δεν την φορούν. Γιατί οποιοσδήποτε λόγος είναι ηλίθιος όταν μιλάμε για την ζωή μας! Ακόμα κι αν το ποσοστό αυτών που φορούν την ζώνη ασφαλείας ως οδηγοί ή συνοδηγοί έχει αυξηθεί σημαντικά, αυτό που αφορά στη χρήση της ζώνης στα πίσω καθίσματα είναι τραγικό.

Σύμφωνα με το Insurance Institute for Highway Safety, το 80% των ενηλίκων που κάθονται πίσω δεν βάζουν ζώνη ασφαλείας σε σύντομες διαδρομές και αυτό φυσικά περιλαμβάνει διαδρομές με ταξί! Ακόμα και σε μεγαλύτερες διαδρομές πάντως, μόνο το 72% των 1.172 ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι βάζει ζώνη όταν κάθεται πίσω ενώ για τα εμπρός καθίσματα, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 91%! Αυτοί που δεν χρησιμοποιούν την ζώνη ασφαλείας πιστεύουν ότι η αμέλειά τους δεν θα προκαλέσει κακό σε κανέναν άλλο. Αυτό δεν ισχύει!

«Στις πίσω θέσεις, η ζώνη είναι ο βασικός τρόπος προστασίας σε μία μετωπική σύγκρουση. Χωρίς αυτήν, τα σώματα ενδέχεται να χτυπήσουν με δύναμη επιφάνειες ή άλλους ανθρώπους και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.»

Δήλωσε η Jessica Jermakian που συνυπογράφει την έρευνα του IIHS. Δεν την πιστεύεις; Δες το video!

Κοινή λογική λέγεται! Η ειρωνεία είναι ότι όταν αυτοί που δήλωσαν ότι δεν βάζουν ζώνη ασφαλείας, ρωτήθηκαν γιατί το κάνουν αυτό, η απάντηση τους ήταν θεωρούν πως οι πίσω θέσεις είναι ασφαλέστερες από τις εμπρός και δεν χρειάζεται η ζώνη! Η δεύτερη πιο «δημοφιλής δικαιολογία» είναι ότι η χρήση της ζώνης δεν τους έχει γίνει συνήθεια ή ότι την ξεχνούν… Δεν υπάρχει δικαιολογία. Χρησιμοποιούμε πάντα ζώνη ασφαλείας. Ακόμα και την μικρότερη των διαδρομών. Είτε καθόμαστε μπροστά, είτε πίσω. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου… κυριολεκτικά!

Απάντηση