Αποκαλυπτήρια για το νέο Suzuki Swift

Το είδαμε πριν από τα Χριστούγεννα και τώρα μας αποκαλύπτεται στο σύνολο του, συνοδευόμενο και από επιπλέον πληροφορίες για τις προσφερόμενες εκδόσεις – τουλάχιστον όσον αφορά στην αγορά της Ιαπωνίας, αφού τόσο οι φωτογραφίες, όσο και οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές, έχουν να κάνουν με την τοπική αγορά της Suzuki.

Ο σχεδιασμός του νέου Swift ακολουθεί τη λογική της εκτεταμένης ανανέωσης με ορισμένες προσεκτικά επιλεγμένες λεπτομέρειες που προσθέτουν πόντους στην εμφάνιση χωρίς να ξενίζουν ή να προκαλούν. Όπως για παράδειγμα στο εμπρός μέρος με τα νέα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται (παραδοσιακά) προς το φτερό, την εξαγωνική γρίλια και την μαύρη λεπτομέρεια κάτω από αυτήν που δίνει βάθος και πλάτος. Το πίσω μέρος είναι πιο «συντηρητικό» ενώ στο πλάι, ξεχωρίζει η «πλευστή» οροφή και η «διαγραφή» των πίσω χειρολαβών που έχουν μεταφερθεί στο ύψος του παραθύρου ώστε να δημιουργηθεί μία καθαρή γραμμή στο πίσω μισό του αυτοκινήτου.

Αισθητά ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό, όπου ξεχωρίζουν φυσικά η νέα κεντρική κονσόλα με την ενσωματωμένη οθόνη αφής του συστήματος infotainment, ο όμορφος πίνακας οργάνων και το ελαφρώς flat-bottom τιμόνι.

Όσον αφορά στα μηχανικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο Suzuki Swift βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το Baleno ενώ μέχρι στιγμής, η Ιαπωνική εταιρία έχει ανακοινώσει δύο κινητήρες. Τον 1200άρη DualJet, ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα και τον 1000άρη BoosterJet, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού (ο δεύτερος θα εξοπλίζει την RS έκδοση όπου θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο). Να σημειώσουμε ότι ο 1200άρης θα προσφέρεται και σε μία mild-hybrid έκδοση όπου θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Κατά τα άλλα, η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς με ένα σύστημα τετρακίνησης να προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ από πλευράς κιβωτίων ταχυτήτων θα είναι διαθέσιμα ένα 5-τάχυτο μηχανικό, ένα 6-τάχυτο αυτόματο και ένα CVT – η διαθεσιμότητα εξαρτάται πάντοτε από την έκδοση. Μιας που έγινε λόγος για έκδοση, να συμπληρώσω ότι το νέο Swift, θα προσφέρεται στην Ιαπωνία σε 5 εκδόσεις: XG (βασική), XL, Hybrid ML, RS, RSt και Hybrid RS.

Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου Suzuki Swift θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2017. Τότε θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θα ισχύσει για εκδόσεις, κινητήρες κλπ στην δική μας αγορά.

Απάντηση