Ο νέος «παίκτης» στα πολυτελή ηλεκτρικά λέγεται Lucid Air

Τη σήμερον ημέρα είναι δύσκολο να ξέρεις ποια startup μπορείς να εμπιστευτείς αφού όλες, ή τουλάχιστον σχεδόν όλες, ξεκινούν με μεγάλες υποσχέσεις και μετά εξαφανίζονται. Η Lucid Motors πάντως, με την στήριξη κεφαλαίων από την Κίνα, φαίνεται πως κάνει ένα βήμα παραπάνω και αφού υποσχέθηκε, τώρα εκπληρώνει σε πρώτο στάδιο την υπόσχεση, παρουσιάζοντας το πρώτο της αυτοκίνητο: ένα πολυτελές ηλεκτρικό sedan που ονομάζεται Air.

lucid-motors-air-2

Οι διαστάσεις του Lucid Air είναι μικρότερες από αυτές των αντιπάλων του –κατά βάση της Mercedes S-Class και της BMW 7-Series– αλλά σύμφωνα με την εταιρία, ο όγκος της καμπίνας είναι ο ίδιος και σε αυτό, βοήθησε πολύ η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα. Μιας που είμαστε στο θέμα των μπαταριών δε, αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρουσίαση του Air, είναι ταυτόχρονα και το ντεμπούτο του μεγαλύτερου pack μπαταριών που έχουμε δει σε αυτοκίνητο μέχρι στιγμής. Η Lucid Motors συνεργάζεται με την Samsung SDI και προσφέρει το Air με μπαταρίες 100 kWh -όπως το Tesla Model S- αλλά προαιρετικά, είναι διαθέσιμες και μπαταρίες 130 kWh! Με αυτές δε, το Air έχει αυτονομία 643 χιλιομέτρων με κάθε φόρτιση!

lucid-motors-air-4

Εντυπωσιακό νούμερο για ένα μεγάλο sedan όπως το Air, που κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.000 ίππων! Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η Lucid Motors επέλεξε να ενσωματώσει τους ηλεκτροκινητήρες στην ανάρτηση του Air – με προφανή τα χωροταξικά οφέλη ιδιαίτερα για την καμπίνα των επιβατών. Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο ηλεκτρικό sedan αλλά η εταιρία ισχυρίζεται ότι τα πρώτα 96 km/h (60 μίλια ανά ώρα) έρχονται σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα!

lucid-motors-air-5

Επίσης, η startup δήλωσε ότι το Air είναι έτοιμο να δεχθεί τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, αφού ήδη εξοπλίζεται με ραντάρ μακριάς και κοντής εμβέλειας, κάμερες και Lidar. Δεν δήλωσε όμως πότε αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες. Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Arizona των Η.Π.Α. με την παραγωγή να ξεκινά κάποια στιγμή εντός του 2018. Όσο για την τιμή; Ένα καλά εξοπλισμένο Air θα ξεπερνά τα $100.000 αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμη και μία προσιτή έκδοση με τιμή εκκίνησης τα $65.000.

Απάντηση